Τιμαλφή αξίας 100.000 δολαρίων εκλάπησαν από ελληνορθόδοξη εκκλησία της Μελβούρνης

Loading...


Σοκ έχει προκαλέσει στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της περιοχής Μόρινγκτον Πενίνσουλα στην Μελβούρνη της Αυστραλίας η κλοπή κοσμημάτων αξίας 100.000 δολαρίων από ένα μοναστήρι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, διαρρήκτες μπήκαν στην ιερά Μονή της Παναγίας Καμαριανής στο Red Hill της Μελβούρνης την Τετάρτη στις 3.20 μμ σπάζοντας ένα γυάλινο κουτί που περιείχε μια εικόνα της Παναγίας, χρυσά δαχτυλίδια, κολιέ, βραχιόλια, νομίσματα και σταυρούς.

Η αστυνομία ανέφερε πως οι κλέφτες πήραν αντικείμενα που πιστοί είχαν δωρίσει από το 1987.

Η γραμματέας της εκκλησίας, Γεωργία Μαρίνη, δήλωσε πως αυτά τα τιμαλφή είχαν δοθεί ως δώρα στο εικόνισμα της Παναγίας. «Ήταν αντικείμενα που είχαν δοθεί έπειτα από κάποιο τάμα που είχαν κάνει οι πιστοί, ζητώντας την βοήθεια της Παναγίας», είπε.

Η κυρία Μαρίνη είπε πως κάθε Κυριακή στην εκκλησία πήγαιναν 100-300 άτομα για να παρακολουθήσουν την λειτουργία. Αυτό που είναι άξιο αναφοράς, λέει, είναι πως από το ποίμνιο αυτό πολλοί προέρχονται από διάφορα μέρη της Μελβούρνης.

Ακόμα η γραμματέας της εκκλησίας ανέφερε πως η κλοπή προκάλεσε μεγάλο σοκ σε όλη την τοπική κοινωνία καθώς τα αντικείμενα που εκλάπησαν, στην πλειοψηφία τους, πρόκειται για δικές τους προσφορές.
 Ετικέτες