Σύνοδος Αρχιεπισκοπής Αμερικής προς ενορίες: Βοηθήστε για τον Άγιο Νικόλαο

Loading...


Έκκληση προς τις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής να αναλάβουν για τα επόμενα 1-2 έτη να βοηθήσουν στην συγκέντρωση των απαραιτήτων πόρων προς ενίσχυση της επανεγέρσεως του ναού του Αγίου ΝΙκολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης έως το 2016, κάνει με εγκύκλιό της η  Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής: 

Προς τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους,
τους Προέδρους και τα Μέλη των Ενοριών
των Ελληνορθοδόξων Κοινοτήτων

Προσφιλείς Αδελφοί και Αδελφές εν Κυρίω,

Χριστός Ανέστη!

Οι Ιεράρχες οι οποίοι απαρτίζουμε την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής, χαιρετίζουμε όλες τις ανά την επικράτεια του μεγάλου Έθνους μας Ενορίες με αγάπη και χαρά, και με σημαντικές ευχάριστες ειδήσεις. Η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου η οποία καταστράφηκε στην τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ανασταίνεται στο Σημείο Μηδέν. Μιά μακρά και δύσκολη πορεία πλησιάζει στο σπουδαίο τέρμα της, καθώς από τις στάχτες της κατεστραμμένης εκκλησίας, σύντομα θα ανεγερθή ένας νέος ναός ως έκφραση της δόξης του Θεού και ως θρίαμβος του ανθρωπίνου πνεύματος.

Η νέα Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν θα αποτελή κάτι περισσότερο από μία ανοικοδομηθείσα ενορία. Θα αποτελή Εθνικό Προσκύνημα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και τόπο προσκυνήματος για το Έθνος μας και για όλο τον κόσμο. Όπως είπε ο Κύριος, ο οίκός μου οίκος προσευχής κληθήσεται πάσιν τοις έθνεσιν (Μάρκου 11:17). Εντός των επομένων δέκα ετών, υπολογίζεται ότι περισσότεροι από πενήντα εκατομμύρια άνθρωποι θα δούν το Εθνικό αυτό Προσκύνημα της Εκκλησίας μας, ως ζωντανή προσωποποίηση της Ελληνικής Ορθοδόξου Χριστιανικής πίστεώς μας στο επίκεντρο της ιστορίας η οποία προσδιορίζει τον Εικοστό-πρώτο Αιώνα.

Καλούμε όλες τις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας να αναλάβουν το ιερό καθήκον για τα επόμενα 1-2 έτη να βοηθήσουν στην συγκέντρωση των απαραιτήτων πόρων προς ενίσχυση της επανεγέρσεως του Εθνικού αυτού Προσκυνήματος έως το 2016. Το έτος αυτό σηματοδοτεί την εκατοστή επέτειο της αρχικής Ενορίας του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται περί εκπληκτικής ιστορικής στιγμής για την Ελληνορθόδοξο Πίστη, όπου μία μικρή ενοριακή εκκλησία που κατεστράφη από πράξη μίσους και βίας ανεγείρεται και πάλι και προσφέρει μια λαμπρή ορατή μαρτυρία της δυνάμεως της Πίστεως και της ωραιότητος της Κληρονομιάς μας.

Καλούμε κάθε Ενορία στη Χώρα μας να αναλάβη εθελοντικά αυτή την προσπάθεια και να συμμετάσχη στην ανάσταση της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Αυτό το Εθνικό Προσκύνημα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, το οποίο έχει ως έμπνευσή του την Αγία Σοφία, θα αποτελέση, με την χάρη του Θεού, μνημείο εκείνων που έχασαν την ζωή των την τραγική ημέρα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, και του πνεύματος της θυσιαστικής αγάπης των πρώτων που έσπευσαν στο Ground Zero με τα σωστικά συνεργεία. Θα αποτελή Ιερό Προσκύνημα για την αιώνια δόξα του Θεού στο διηνεκές όπως πραγματώνεται στην Ελληνική Ορθόδοξο Χριστιανική Πίστη μας.

Προσευχόμενοι οι ευλογίες, η ειρήνη και η χαρά του Αναστάντος Κυρίου να είναι πάντοτε μαζί σας, διατελούμε

Μετά βαθείας πατρικής αγάπης εν Αυτώ,

† ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

 

† Μητροπολίτης Σικάγου † Μητροπολίτης Βοστώνης

Ιάκωβος Μεθόδιος

 

† Μητροπολίτης Ντένβερ † Μητροπολίτης Ατλάντας

Ησαίας Αλέξιος

 

† Μητροπολίτης Ντητρόιτ † Μητροπολίτης Πιττσβούργου

Νικόλαος Σάββας

 

† Μητροπολίτης Αγ. Φραγκίσκου † Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης

Γεράσιμος ΕυάγγελοςΕτικέτες