Παρέλαση της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου στον Καναδά

Loading...


Η Ομογένεια δεν ξεχνάει…Όπως κάθε χρόνο τόσο στην Αμερική όσο και στον Καναδά, γιόρτασαν την παρέλαση της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στη λεωφόρο Ντάνφορθ του Τορόντο.

Παρόντες ήταν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι της πόλης, έλκοντας το μαζικό ενδιαφέρον των καναδικών μέσων ενημέρωσης.

Στην παρέλαση ήταν ο Μητροπολίτης Καναδά κ. Σωτήριος, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Δημήτρης Αζεμόπουλος, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Αντώνης Αρτεμάκης και άλλοι επίσημοι της πολιτικής σκηνής του Οντάριο και του Καναδά.

Πάνω από 3.000 μαθητές και μέλη των εθνικοτοπικών συλλόγων παρέλασαν στην καρδιά του Τορόντο, τιμώντας την επέτειο της Εθνικής παλιγγενεσίας, ενώ χιλιάδες ελληνικές σημαίες κυμάτιζαν παντού παρά το πολικό ψύχος που έφτασε τους -15C.

Προηγήθηκε η τέλεση δοξολογίας στον καθεδρικό ναό του Αγίου Δημητρίου προξάρχοντος του Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτηρίου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο, Δημήτρης Αζεμόπουλος, ο οποίος τόνισε πως οι Έλληνες του 21 τόλμησαν να χαράξουν μια νέα πορεία με την επανάσταση, αποτελώντας παράδειγμα για την ανθρωπότητα.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη μνήμη των ηρώων της Επανάστασης με τη συμμετοχή της πρωθυπουργού του Οντάριο, Κάθλιν Γουίν (Kathleen Wynne).

Ακολούθησε πάνδημη εκδήλωση στην αίθουσα της Παμμακεδονικής Ένωσης, όπου συνέρρευσαν Έλληνες ομογενείς και νεολαία.

alt
 


Ετικέτες