Κορυτσά: Επίθεση εναντίων της Ορθοδοξίας και της Παράδοσης της-Διοργανώνουν πάρτυ Μ. Σάββατο

Loading...


Η επόμενη γκάφα ή καλύτερα το επόμενο σκάνδαλο του Δήμου Κορυτσάς (το οποίο ελπίζουμε να προέρχεται από την αμάθεια) είναι το πάρτι που διοργανώνει ο Δήμος το μεγάλο Σάββατο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και στις 12 τα μεσάνυχτα στο Παζάρι της Κορυτσάς με την ευκαιρία της Ανάστασης.

Από τι φαίνεται οι εφευρέτες αυτής της γιορτής περπατάνε με το ρυθμό του Πρωθυπουργού ο οποίος προσπαθεί να εξαφανίσει κάθε τι το ορθόδοξο ή να αλλοιώσει με κάθε τρόπο την παράδοση. Δεν γνωρίζει ο δήθεν ορθόδοξος Δήμαρχος Σωτηράκης Φίλος πως κατά την Μεγάλη Εβδομάδα οι ορθόδοξοι πενθούν, πως δεν γιορτάζουν, πως δεν συμμετέχουν σε τέτοιου είδους γιορτές, ιδιαίτερα πριν ακούσουν το Χριστός Ανέστη.

Οι ώρες διοργάνωσης είναι εξίσου περίεργες. Με στόχο την εμπορευματοποίηση της γιορτής και την απομάκρυνση της προσοχής από την Εκκλησία, οι «φωτισμένοι» αυτοί εφευρέτες σκέφτηκαν να κρατήσουν τον κόσμο στο παζάρι μέχρι στις 12 τα μεσάνυχτα για να γιορτάσουν και για να μην πάνε στο Καθεδρικό για να πάρουν μέρος στην τελετή της Ανάστασης. Χτυπούν την παράδοση χιλιάδων ετών της ορθοδοξίας στην πόλη μια παράδοση στην οποία συμμετέχουν ακόμη και οι αλλόθρησκοι, με στόχους πολύ σκοτεινούς.