Ισχυρό χτύπημα κατά της χριστιανικής εκπαίδευσης στην Αυστραλία: Εξορίζουν την θρησκευτική μελέτη

Loading...


Οι Θρησκευτικές μελέτες πρόκειται να αφαιρεθούν από το βικτοριανό πρόγραμμα σπουδών, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει τα σχολεία που παρέχουν Ελληνική Ορθόδοξη διδασκαλία.

 

Σημαντικές αλλαγές επέρχονται στα σχολεία της Βικτώριας στην Αυστραλία μετά την απόφαση της Βικτωριανής Κυβέρνησης να «εξοστρακίσει» την ειδική θρησκευτική διδασκαλία (SRI) από την κανονική διάρκεια των σχολικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, η 30λεπτη εβδομαδιαία SRI θα αντικατασταθεί από «την οικοδόμηση σεβασμού των σχέσεων», με έμφαση την παγκόσμια ιστορία, την κατανόηση των διαφορετικών πολιτισμών και την πρόληψη της βίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας, το νέο πρόγραμμα θα είναι υποχρεωτικό για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Daniel Bellis, συντονιστής του προγράμματος SRI της Αρχιεπισκοπής στη Βικτώρια, δήλωσε σύμφωνα με το ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ πως η απόφαση της κυβέρνησης είναι «ένα σημαντικό πλήγμα για τη βιωσιμότητα του προγράμματος της Αρχιεπισκοπής»

Σε όλη τη Μελβούρνη 15 δημόσια σχολεία έχουν σήμερα Ελληνορθόδοξο εκπαιδευτή και το πρόγραμμα παρέχεται στα σχολεία υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής.

Από την έναρξη του σχολικού έτους 2016, οι μαθητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα SRI θα πρέπει να εγγραφούν για συνεδρίες είτε πριν είτε μετά το σχολείο ή την ώρα του γεύματος.

Ο πατήρ Χρήστος Dimolianis, εφημέριος του ΕλληνΟρθόδοξου Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννη, είπε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να προκαλέσει αναστάτωση σε πολλούς γονείς και θα μπορούσε να αποτρέψει την εγγραφή σπουδαστών.

Ως ιδιωτική επιχείρηση το εν λόγω σχολείο ανήκει στην Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή, συνεπώς το Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννη δεν επηρεάζεται από τα νέα μέτρα.Ετικέτες