Ένα σχολείο για την Ίμβρο

Loading...


Ύστερα από 50 χρόνια σιγής, ξαναχτυπάει το κουδούνι Ελληνικού σχολείου στην πολύπαθη και προδομένη Ίμβρο, για να υποδεχθεί τους μικρούς μαθητές που θα δώσουν και πάλι ζωή στο νησί. Αυτή την «επιπλέον ελπίδα για το αύριο και το μέλλον της Ίμβρου» όπως δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ανέλαβε να στηρίξει ολόκληρη η Ιμβριακή κοινότητα ανά τον κόσμο.

Στα πλαίσια αυτά, ο σύλλογοι Ιμβρίων στην Ελλάδα («Σύλλογος Ιμβρίων» και «Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας Θράκης») διοργανώνουν ρεσιτάλ με τον εξαιρετικό δεκαεπτάχρονο πιανίστα Ιμβριακής καταγωγής Χρήστο Καραβασίλη, ο οποίος θεωρείται ήδη ένας από τους κορυφαίους σολίστες της γενιάς του. Τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τη οικονομική ενίσχυση της παιδείας στην Ίμβρο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 17 Μαΐου 2014 και ώρα 20.30 στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» και τελεί υπό την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, Ιμβρίου και εκείνου στην καταγωγή.

Κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την εκδήλωση υποστηρίζει το Ωδείο «Ι. Συγκελάκη» και η Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ». Χαιρετισμό θα απευθύνει εκπρόσωπος του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ενώ αναφορά στο εθνικό θέμα της Ίμβρου θα κάνει η υποψήφια Ευρωβουλευτής κ. Μ . Χατζηνάσιου, καταγόμενη και εκείνη από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Ο Χρήστος Καραβασίλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997. Τον Ιούλιο του 2012 συμμετείχε κατόπιν ακρόασης στα εντατικά μαθήματα της θερινής περιόδου της Μουσικής Ακαδημίας MOZARTEUM στο SALZBURG της Αυστρίας, στην τάξη του παγκοσμίου φήμης Σολίστ Πιάνου και παιδαγωγού OLIVIER GARDON, αποσπώντας υποτροφία για τις εξαιρετικές για την ηλικία του επιδόσεις. Τον Ιανουάριου του 2014 προκρίθηκε στη δεκάδα του ελληνικού τελικού χορήγησης υποτροφιών της YAMAHA MUSIC FOUNDATION OF EUROPE για πιάνο, ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψηφίους απo όλη τη χώρα και κατέλαβε την 2η θέση στην τελική κατάταξη.Ετικέτες