Έλληνες της Ουκρανίας: Διακοπές στο Αιγαίο από τον Ιβάν Σαββίδη

Loading...


Την ευκαιρία να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, και να αποφορτιστούν ψυχολογικά από όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, είχαν πάνω από 100 άτομα, κυρίως παιδιά και ηλικιωμένοι, που ανήκουν στην ελληνική ομογένεια.

 

Με την υποστήριξη του «Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη» οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα από τις περιοχές Γκόρλοβκα, Χαρτζίσκ, Ζουγκρές, Ραζντόλνογιε, Νόβι Σβετ, Σταρομπέσεβο, Ντοκουτσάγιεβσκ, Ντονέτσκ και Μαριούπολη ξεκουράστηκαν για δύο εβδομάδες σε ξενοδοχειακές μονάδες στο Αιγαίο.

«Είμαστε σε συνεχή διάλογο με τις ρωσικές Αρχές και το ελληνικό κράτος για την παροχή βοήθειας στους Έλληνες, οι οποίοι ζουν σε εμπόλεμη ζώνη.

»Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε στις πιο φτωχές οικογένειες, τουλάχιστον για ένα μικρό χρονικό διάστημα, την ησυχία και την ασφάλεια, να μην ανησυχούν οι άνθρωποι για τις ζωές των παιδιών τους και να μπορούν χωρίς φόβο να βρίσκονται στους δρόμους», δήλωσε ο Πόντιος επιχειρηματίας.

Το πρόγραμμα βοήθειας στους Ουκρανούς συμπατριώτες από τους Έλληνες της Ρωσίας ξεκίνησε το 2014. Στη νοτιοανατολική Ουκρανία πολλές φορές στάλθηκε ανθρωπιστική βοήθεια.

Πέρυσι για τους Έλληνες της Ουκρανίας διοργανώθηκαν προγράμματα αποκατάστασης στην Ελλάδα και στην Κριμαία. Σε τακτική βάση παρέχεται βοήθεια στην επανεγκατάσταση των προσφύγων από τη ζώνη των συγκρούσεων και στην απασχόλησή τους.Ετικέτες