Μήνυμα του Πατριάρχη από τις ΗΠΑ: Μείνετε εδραίοι στην Ορθόδοξη Πίστη

: Μήνυμα ευχαριστίας και ευλογίας προς την Ομογένεια, τον Αμερικανικό Λαό, το Νοσοκομείο Mount Sinai και τους ιατρούς οι οποίοι έκαναν την επέμβαση των στεντ με επικεφαλής τον Δρ. Γεώργιο Ντάγκα, απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά την αναχώρησή του από τις ΗΠΑ για την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Εθνικού Κήρυκα”, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αυτή την ώρα κατά την αναχώρηση μας από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, επιδαψιλεύουμε σε όλους την Πατρική και Πατριαρχική μας ευαρέσκεια γι’ αυτή την επίσκεψη σε μία αληθινά μεγάλη χώρα.

Μπορέσαμε να δούμε όψεις οι οποίες ήταν προηγουμένως κρυμμένες και να συναντήσουμε καινούργια πρόσωπα και νέους φίλους, καθώς επίσης να επανασυνδεθούμε με πολλούς αγαπητούς παλιούς φίλους.

Σας αποχαιρετούμε όλους με καρδιά γεμάτη από συγκίνηση και ελπίδα για το μέλλον».

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης είπε «εκφράζομε την ευγνωμοσύνη μας στον αγαπητό μας αδελφό τον ιερότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, τους ιεροτάτους Μητροπολίτας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, καθώς και τους Θεοφιλεστάτους Βοηθούς Επισκόπους. Επίσης ευχαριστούμε τον ιερό κλήρο και λαό και όλους τους πιστούς τους οποίους επισκεφθήκαμε».

Υπογράμμισε πως «είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τόσους πολλούς πιστούς και με οικουμενικούς ηγέτες. Η καρδία μας είναι ανοικτή για όλους και είναι γεμάτη από αγάπη σε σεβασμό για όλους. Χαιρετούμε τούτη τη χώρα της ελευθερίας όπου κάθε ανθρώπινο πρόσωπο είναι σεβαστό άσχετα από τα πιστεύω του. Προσευχόμεθα ενθέρμως όπως ο Λαός των Ηνωμένων Πολιτειών απολαμβάνει πάντοτε πνευματική ευημερία, αξίες ειρήνης, αγάπης, αδελφοσύνης και τον θρίαμβο της ελευθερίας».

Ο Πατριάρχης είπε ακόμα πως «η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι ένας νεόφυτος κλάδος από την αρχαία άμπελο του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων του Χριστού, του Αγίου Ανδρέα. Οι ρίζες σας φθάνουν βαθιά μέσα στην ιστορία και την Παράδοση της Μητρός Εκκλησίας. Κρατήστε δυνατά αυτές τις παραδόσεις και μείνετε εδραίοι στην Ορθόδοξο Πίστη.

Σας αποχαιρετούμε με καρδιά γεμάτη πατρική στοργή και με την ίδια προτροπή που εκφράσαμε πριν από ένα τέταρτο αιώνος: «Αγαπάτε αλλήλους» και πρόσθεσε, πως, «δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσατε να δώσετε στον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσατε να δώσετε στα παιδιά σας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από την αγάπη που θα μπορούσατε να δώσετε ο ένας στον άλλον».

Ο Παναγιότατος ευχαρίστησε επίσης το Νοσοκομείο Mount Sinai, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την θαυμάσια φροντίδα και αποτελεσματική θεραπεία, ενώ έκανε μνεία του ονόματος του ομογενούς κορυφαίου ιατρού Δρ. Γεωργίου Ντάγκα, ο οποίος ηγήθηκε της επέμβασης τοποθέτησης στεντ.

orthodoxtimes.gr