Αποφάσεις Φαναρίου: Ένας Αρχιμανδρίτης Βοηθός Επίσκοπος στην Μητρ. Λέρου και άλλος καθαίρεση

Την εκλογή του Αρχιμανδρίτη κ. Στέφανου Κατέ στη θέση του Βοηθού Επισκόπου στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας ανακοίνωσε και επίσημη το Φανάρι. Συνάμα η ανακοίνωσή του μας πληροφορεί για την καθαίρεση ενός άλλου
Αναλυτικά: 

Συνήλθεν, υπό την προεδρείαν της Α. Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις τας τακτικάς αυτής συνεδρίας από του Σαββάτου, 26ης, μέχρι και της Τρίτης, 29ης τ. μ. Νοεμβρίου 2016.
Κατά την διάρκειαν των συνεδριών τούτων:
α) προτάσει της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ψήφων κανονικών γενομένων υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου εν τω Πανσέπτω Πατριαρχικώ Ναώ, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Στέφανος Κατές, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, εξελέγη παμψηφεί Βοηθός Επίσκοπος παρά τω Σεβασμιωτάτω ποιμενάρχη αυτής κυρίω Παισίω, υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Στρατονικείας∙ και
β) επεβλήθη τω Αρχιμανδρίτη Δανιήλ-Ρίτσαρντ Τόϋν (Daniel-Richard Toyne), κληρικώ της Ιεράς Μητροπόλεως Σιγκαπούρης, η ποινή της από της ιερωσύνης καθαιρέσεως και επανήχθη ούτος εις τας τάξεις των λαικών, διά τα εις α υπέπεσεν εκκλησιαστικά παραπτώματα.
Κατά τας συνεδρίας ταύτας εθεωρήθησαν άπαντα τα εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένα θέματα, εφ᾿ ων και ελήφθησαν αι προσήκουσαι αποφάσεις.
Εν τέλει των συνεδριών τούτων, αντηλλάγησαν μεταξύ της Α. Θ. Παναγιότητος και του Σεβ. Mητροπολίτου Πριγκηποννήσων κ. Ιακώβου, εκ μέρους της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, εόρτιοι προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις επί ταίς επερχομέναις Εορταίς του Αγίου Δωδεκαημέρου.