Τρίτο Παγκόσμιο συνέδριο Νέων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τις ευλογίες της Α.Θ.Παναγιότητος και Οικουμενικού Πατριάρχου μας κ.κ. Βαρθολομαίου ξεκίνησαν οι εργασίες στην Κων/πολη για το τρίτο παγκόσμιο συνέδριο νέων που λαμβάνει χώρα στην Κων/πολη με συμμετοχή 55 περίπου νέων συνέδρων από όλο τον κόσμο!

Την Παρασκευή 2 Μαΐου η Α.Θ.Παναγιότης και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κήρυξε στο ξενοδοχείο όπου λαμβάνει χώρα το συνέδριο, την έναρξη των εργασιών της Συναντήσεως και στην συνέχεια ακολούθησε ομιλία, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τους προβληματισμούς και της ανησυχίες της νεολαίας, για την διακονία τους μέσα στην εκκλησία και την ενασχόληση τους μέσα σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις, απαγκιστρώνοντας τους από το άγχος της σύγχρονης ζωής και των χιλιάδων προβλημάτων που τον απασχολούν.

Σαν ένα παράδειγμα που μπορεί να ακούγεται και παράλληλα δραστηριοποιεί τον νέο ανέφερε την λειτουργία των ραδιοφωνικών σταθμών της εκκλησίας όπως ο Ράδιο Μαρτυρία στα Χανιά!
Την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας εκπροσωπεί με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχουκ.κ. Δαμασκηνού ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού Ράδιο Μαρτυρία και Υπεύθυνος Οικονομικών της Μητροπόλεως  κ. Ευστράτιος Χατζηδάκης, ο οποίος μόλις αφήχθη ο Παναγιότατος ομίλησε για λίγα λεπτά μαζί του μεταφέροντας τα σεβάσματα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.κ. Δαμασκηνού και του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, κάνοντας ολιγόλεπτη αναφορά στο έργο της τοπικής εκκλησίας και τον Ραδιοφωνικόν μας Σταθμόν Ράδιο Μαρτυρία τον οποίο αγαπά ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Μετά το πέρας της ομιλίας του ο Παναγιότατος έβγαλε στον αύλειο χώρο του ξενοδοχείου αναμνηστική φωτογραφία και αναχώρησε.
Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δαρδανελλίων κ.κ. Νικήτα ο οποίος προεδρεύει στο παρόν συνέδριο νέων. Κατόπιν ακολούθησε συζήτηση της πρώτης, δευτέρας και τρίτης ολομέλειας με συντονιστές τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Πατάρων κ.κ. Ιωσήφ, την κ. Μαρία Καουπίλλα ( Ορθ. Εκκλ. Φιλανδίας) και τον Αιδεμοσιμολ. Πρωτ. Σταύρο Κοφινά αντίστοιχα.
Μετά το πέρας των ουσιαστικών τριών ολομελειών που προβλημάτισαν και έθεσαν στόχους και πυλώνες για ένα δυναμικό δίκτυο που θα ενεργοποιεί τους απανταχού νέους μας , το συνέδριο ανανέωσε για το Σάββατο 3 Μαΐου τις εργασίες του. Ακολούθησε δείπνο στην Κοινοτική αίθουσα της Ενορίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.Ετικέτες