Το πρόγραμμα της Πατριαρχικής επίσκεψης στις Σέρρες

Loading...


Προσκεκλημένος της Μητρόπολης Σερρών θα είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης το διάστημα 17-21 Απριλίου.

Ο κ.Βαρθολομαίος θα έχει σειρά συναντήσεων και θα δώσει το παρών σε πολλές εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

16:30 Άφιξις της Α.Θ.Π., του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ και της τιμίας συνοδείας αυτού εις το αεροδρόμιον «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας (Χρυσούπολις). Υποδοχή υπό του οικείου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θασου κ. Προκοπίου και του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

17:30 Προϋπάντησις της Α.Θ.Π., του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ και της τιμίας συνοδείας αυτού εις τα ανατολικά όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης (Διασταύρωσις προς Εμμ. Παπά).

18.00 Άφιξις της Α.Θ.Π, του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ και της τιμίας συνοδείας αυτού εις την κεντρικήν πλατείαν των Σερρών. Παλλαική υποδοχή του Παναγιωτάτου. Προσφώνησις υπό του Δημάρχου Σερραίων κ. Πέτρου Αγγελίδη. Αντιφώνησις υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου.

18.30 Άφιξις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου εις τον αύλειον χώρον του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών. Προσφώνησις υπό του εκπροσώπου της Χριστιανικής Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως. (Προσφορά δώρου υπό των Χριστιανικών μαθητικών ομάδων εις τον Παναγιώτατον Οικουμενικόν Πατριάρχην).

19.00 Υποδοχή και δοξολογία επί τη αφίξει της Α.Θ. Παναγιότητος εις τον Μητροπολιτικόν Ναόν των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών. Προσφώνησις υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου. Αντιφώνησις υπό της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ. Αναχώρησις εκ του Ιερού Ναού.

20.00 Επίσκεψις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου εις το Επισκοπείον Σερρών. Υποδοχή και φιλοξενία εις το Συνοδικόν του Επισκοπείου του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου και της συνοδείας
αυτού, παρουσία των Αρχών της πόλεως και του Νομού.

21.30 Δείπνον εις το Ξενοδοχείον «Philippos Xenia» προς τιμήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου και της τιμίας συνοδείας αυτού. (ανεπίσημον)
Ανάπαυσις

ΣΑΒΒΑΤΟΝ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

09.00 Πρωινόν εις το Ξενοδοχείον «Φίλιππος Ξενία».

09.40 Αναχώρησις εκ του Ξενοδοχείου.

09.45 Άφιξις του Παναγιωτάτου εις τον Μητροπολιτικόν Οίκον. Αγιασμός εγκαινίων του νέου Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, εις τον χώρον του Επισκοπείου υπό του Παναγιωτάτου
Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ. Σύντομος ομιλία του Παναγιωτάτου εις την χριστιανικήν νεολαίαν. Αναχώρησις διά το Εκκλησιαστικόν Κειμηλιαρχείον «ΨΥΧΗΣ ΑΚΟΣ».

10.30 Άφιξις του Παναγιωτάτου εις το Εκκλησιαστικόν Κειμηλιαρχείον «ΨΥΧΗΣ ΑΚΟΣ». Εγκαίνια εκθέσεως ιερών εικόνων των Νεομαρτύρων. Προσφώνησις υπό του Σεβασμιωτάτου. Χαιρετισμός υπό του Παναγιωτάτου.
Ξενάγησις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου και της τιμίας αυτού συνοδείας εις τους χώρους του Εκκλησιαστικού Κειμηλιαρχείου. Επίσκεψις εις τον Εκκλησιαστικόν Ραδιοφωνικόν Σταθμόν «ΡΑΔΙΟ ΚΙΒΩΤΟΣ». Μήνυμα του Παναγιωτάτου από του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Ράδιο Κιβωτός». Αναχώρησις διά τον ιερόν, Καθεδρικόν και Προσκυνηματικόν Ναόν των Αγίων ενδόξων Μεγαλομαρτύρων Θεοδώρων Σερρών.

11.30 Άφιξις εις τον ιερόν, Καθεδρικόν και Προσκυνηματικόν Ναόν των Αγίων ενδόξων Μεγαλομαρτύρων Θεοδώρων Σερρών. Προσκύνησις του αγίου Θυσιαστηρίου, της χαριτοβρύτου κάρας του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου και της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Πονολυτρίας. Επιμνημόσυνος δέησις υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Μητροπολίτου Σερρών Αποστόλου (Χριστοδούλου) υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου.

12.30 Άφιξις της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου και της τιμίας Συνοδείας αυτού εις την Ιεράν Μονήν του Τιμίου Προδρόμου Σερρών. Δοξολογία. Προσφώνησις υπό της οσιολογιωτάτης Ηγουμένης,
Γεροντίσσης Φεβρωνίας. Αντιφώνησις υπό της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ. Αγιασμός εγκαινίων της ανακαινισθείσης μοναστηριακής τραπέζης. Επίσημον γεύμα εις Ιεράν Μονήν. Προσφώνησις υπό του Σεβασμιωτάτου. Αντιφώνησις υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου. Ξενάγησις του Παναγιωτάτου Πατριάρχου και της ιεράς συνοδείας αυτού εις την Ιεράν Μονήν.

16:30 Άφιξις εις το Ξενοδοχείον. Ανάπαυσις

18:00 Υποδοχή ιεράς Εικόνος Παναγίας Σουμελά.

18.45 Αναχώρησις εκ του Ξενοδοχείου.

19.00 Άφιξις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ και των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων εις τον εορτάζοντα Ίερόν Ναόν του Αγίου Νικήτα του Νέου Σερρών. Μέγας Πατριαρχικός πανηγυρικός
Εσπερινός, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ. Εόρτιος ομιλία υπό του Παναγιωτάτου.

21.00 Φιλοξενία εις την ενοριακήν αίθουσαν του Ιερού Ναού Αγίου Νικήτα.

21.30 Δείπνον εις το εστιατόριον «Ευ Ζην».
Ανάπαυσις

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

07.30 Αναχώρησις εκ του Ξενοδοχείου.

07.00-11:00 Όρθρος και Πανηγυρική, Πατριαρχική θεία Λειτουργία εις τον εορτάζοντα Ιερόν Ναόν του Αγίου Νικήτα του Νέου Σερρών, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ. Προσφώνησις υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεολόγου. (Προσφορά Δώρου). Εόρτιος λόγος υπό της Α.Θ.Π., του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.

11.00 Εόρτιος δοχή εις την ενοριακήν αίθουσαν του εορτάζοντος Ιερού Ναού.

13.00 Επίσημον Γεύμα εις το Ξενοδοχείον «Philippos Xenia» προς τιμήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου και της τιμίας συνοδείας αυτού, παρουσία των Αρχών της πόλεως και του Νομού. Πρόποσις υπό του
Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεολόγου. Ευχετική ευλογία υπό της Α.Θ.Π. του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.
Ανάπαυσις

17:15 Αναχώρησις εκ του Ξενοδοχείου.

17.30 Άφιξις του Παναγιωτάτου και της τιμίας συνοδείας αυτού εις το Επισκοπείον της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης. (Προσφορά κεράσματος εις την αίθουσαν του θρόνου εις τον Παναγιώτατον Οικουμενικόν
Πατριάρχην και την συνοδείαν αυτού). Υποβολή σεβασμάτων υπό των μοναστικών αδελφοτήτων, πνευματικών – πολιτιστικών συλλόγων και λοιπών φορέων της πόλεως και του Νομού.

19.00 Επίσκεψις του Παναγιωτάτου εις το Διοικητήριον Σερρών. Προσφώνησις υπό του Αντιπεριφερειάρχου Σερρών κ. Ιωάννου Μωυσιάδου. Αντιφώνησις υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.

20.00 Εόρτια εκδήλωσις της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης προς τιμήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ εις την αίθουσαν «Αστέρια» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.

21.30 Δείπνον εις το Ξενοδοχείον «Philippos Xenia» παρατεθησόμενον προς τιμήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ υπό του Προέδρου του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας κ. Δημητρίου Πασχαλούδη.
Ανάπαυσις

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

08.30 Πρωινόν εις το Ξενοδοχείον.

09:15 Αναχώρησις δι’ Επισκοπείον

09.30 Άφιξις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ εις το Πνευματικόν Κέντρον της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης. Προσφώνησις υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της Εκκλησίας
των Σερρών. Ομιλία υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον ιερόν κλήρον της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης. Επίδοσις ψηφίσματος διά την ιεράν Θεολογικήν Σχολήν της Χάλκης και προσφορά δώρου του ιερού κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης εις τον Παναγιώτατον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ.

11.00 Επίσκεψις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ εις το ιστορικόν 1ον Γυμνάσιον Σερρών. Υποδοχή υπό του Διευθυντού του Γυμνασίου κ. Γεωργίου Γάλλου. Σύντομος ομιλία υπό του
Παναγιωτάτου εις τους καθηγητάς και τους μαθητάς του Σχολείου.

12.30 Άφιξις του Παναγιωτάτου και της τιμίας συνοδείας αυτού εις το Μαξίμειον Πνευματικόν Κέντρον της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης. Προσφώνησις υπό του Σεβασμιωτάτου. Χαιρετισμός υπό του Παναγιωτάτου. Επίσκεψις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ εις την έκθεσιν αγιογραφίας των μαθητών της Σχολής Αγιογραφίας και περιήγησις εις τους χώρους του Μαξιμείου Πνευματικού Κέντρου.

13:00 Άφιξις του Παναγιωτάτου εις το νέον Κοινωνικόν Παντοπωλείον «Κιβωτός Αγάπης». Εγκαίνια.

13:30 Επίσημον Γεύμα προς τιμήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, παρατεθησόμενον υπό του Δημάρχου Σερρών κ. Πέτρου Αγγελίδη εις το εστιατόριον «Cityzen» εις την Ακρόπολιν Σερρών. Προσφώνησις Δημάρχου Σερραίων. Πρόποσις υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.

15:00 Ανάπαυσις

17:00 Αναχώρησις διά Νιγρίταν

17.30 Άφιξις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ εις την πόλιν της Νιγρίτης. Επίσημος υποδοχή και δοξολογία εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης. Προσφώνησις υπό του
Σεβασμιωτάτου και της Δημάρχου Νιγρίτης κ. Αγνής Δουβίτσα. (Προσφορά δώρου). Αντιφώνησις υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου. Φιλοξενία εις την αίθουσαν του Ιερού Ναού. Αναχώρησις διά Τερπνήν.

18.30 Άφιξις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ εις τον Ιερόν Ναόν Αγίων Τριών Ιεραρχών Τερπνής. Προσκύνησις του αγίου Θυσιαστηρίου και των ιερών λειψάνων των Αγίων Τριών Ιεραρχών. Αγιασμός εγκαινίων της Στέγης φιλοξενίας ηλικιωμένων υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου. Ευχαριστήριος χαιρετισμός υπό του κ. Δημητρίου Αναστασιάδη, Άρχοντος Χαρτουλαρίου του Οικουμενικού Θρόνου και Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης. Αντιφώνησις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου. Προσφορά κεράσματος. Αναχώρησις διά την πόλιν των Σερρών (19:30).

20.00 Εκδήλωσις προς τιμήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου με παραδοσιακούς σκοπούς της Μικρασίας εις το αμφιθέατρον του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας.

21.00 Δείπνον εις το Επισκοπείον Σερρών. (ανεπίσημον).
Ανάπαυσις

ΤΡΙΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

09:00 Πρωινό εις το Επισκοπείον.

09.45 Αναχώρησις του Υψηλού Επισκέπτου και της τιμίας συνοδείας αυτού διά την Ασπροβάλταν.

11.30 Άφιξις της Α.Θ.Π εις την Ορθόδοξον Ιεραποστολικήν Αδελφότητα «Λυδία η Φιλιππησία». Δοξολογία. Σύντομος προσφώνησις υπό του Σεβασμιωτάτου και υπό της προεστώσης της Αδελφότητος δ. Μαρίας Κράλλη.
Αντιφώνησις υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ. Τέλεσις τρισαγίου επί του τάφου του πνευματικού της Αδελφότητος, Αρχιμ. Θεοφίλου Ζησοπούλου. Ξενάγησις της Α.Θ.Π. και της
τιμίας συνοδείας αυτού εις τα διακονήματα της αδελφότητος. Προσφορά κεράσματος. Γεύμα. Αναχώρησις δι’ αεροδρόμιον Χρυσουπόλεως.Ετικέτες