Το Μέγα Απόδειπνο στη Σηλυβρία για πρώτη φορά μετά το 1922!(ΦΩΤΟ)

Loading...


Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, όπως αρμόζει άλλωστε στο πνεύμα της Αγίας και Μ. Τεσσαρακοστής, τελέσθηκε την Καθαρά Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, στην ιστορική πόλη της Σηλυβρίας (στο βυζαντινό υδραγωγείο) από τον Μ. Σύγκελλο των Πατριαρχείων κ. Αμβρόσιο η ακολουθία του Μ. Αποδείπνου, χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, ενώ συμπροσευχήθηκε 50μελής όμιλος προσκυνητών από Καβάλα.

Μετά την απόλυση ωμίλησε ο Μητροπολίτης Μάξιμος, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μοναδική προσευχητική εμπειρία που έζησαν κατά την διάρκεια της ακολουθίας, και ο επικεφαλής του ομίλου Εντιμ. κ. Κελγιώργης.

Στη συνέχεια οι προσκυνητές προσκύνησαν στον χώρο της οικίας του γόνου της Σηλυβρίας Αγίου Νεκταρίου και έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Εντιμ. κ. Özcan İşıklar στο Δημαρχείο της πόλης.

Ο Εντιμ. κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση τέτοιων επισκέψεων οι οποίες δημιουργούν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των δύο λαών και συμβάλλουν στον διαθρησκειακό διάλογο και στην αδελφωσύνη μεταξύ των δύο λαών και δήλωσε ότι στόχος τους είναι η ανάδειξη της Σηλυβρίας ως θρησκευτικού και ιστορικού κέντρου και προς αυτή την κατεύθυση πρέπει να εργαζόμαστε από κοινού.

Το γεγονός προβλήθηκε και στην ιστοσελίδα του Δήμου Σηλυβρίας. 

 

 

 

 

 

Ακολουθούν φωτογραφίες (site Δήμου Σηλυβρίας) από την επίσκεψη των προσκυνητών υπό τον Σηλυβρίας Μάξιμο στον Δήμαρχο της πόλης.

 

 

 

 

 Ετικέτες