Τι απάντησαν οι εκπρόσωποι για τη διπλή ανάγνωση της δήλωσης του Φαναρίου για τις Νέες Χώρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Το θέμα των Νέων Χωρών κυριάρχησε και στη σημερινή ενημέρωση των ΜΜΕ στην Πανορθόδοξη Εκκλησία, αφού ζητήθηκαν εξηγήσεις για τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν χθες και τα ερωτηματικά που προέκυψαν γύρω από το ζήτημα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και αν είναι ικανοποιημένη η Εκκλησία της Ελλάδος από την ανακοίνωση του Φαναρίου είπε: «Οποιος διαβάσει καλόπιστα τις ανακοινώσεις, το νόημα είναι ακριβώς το ίδιο. Οποιος τα διαβάσει κακόπιστα, τότε θα αντιληφθεί αντιφάσεις.
Αλλά οι ανακοινώσεις που εκδόθηκαν αναφέρουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δηλώσεις που έγιναν που κάνουν λόγο για διαφορές, είναι από άτομα που επιδιώκουν και ζουν για την κρίση των δύο Εκκλησιών». Σε δεύτερη τοποθέτησή του, ο κ.Κονιδάρης τόνισε με στόμφο πως όλα είναι ευκρινέστατα.

Ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου π. Ιωάννης Χρυσαυγής, προέβη σε παράπονα για τον τρόπο που προβάλλονται ορισμένα θέματα και στην μη προβολή άλλων, όπως της επιστολής συμπαράστασης που συνεγράφη προς τον Πατριάρχη Μόσχας και τον λαό της Ρωσίας για το χαμό 45 παιδιών σε λίμνη κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησού Ιώβ, από την πλευρά του, ανακοίνωσε πως υπογράφονται τα έγγραφα των κειμένων που αφορούν την αυτονομία και του τρόπου διακηρύξεως αλλά και της διασποράς.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών Σερβίας και Ρουμανίας έριξαν τους τόνους αναφορικά με τη φημολογούμενη κόντρα, και διέψευσαν αυτές τις φήμες-πληροφορίες.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο της σημερινής ενημέρωσης…tilegrafima.gr