Τελικά τι γίνεται με τους Σέρβους; Ύμνοι του Μαυροβουνίου Αμφιλόχιου για την Πανορθόδοξη από την Κρήτη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην Ι. Πατριαρχική Μονή Γωνιάς ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις την Ι. Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, στο Κολυμβάρι Κισάμου, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων, εκπροσώπων των Αγιωτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών, μελών της Επιτροπής Μηνύματος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, ως και άλλων Κληρικών και λαϊκών, μελών της ιδίας Επιτροπής.

Στον λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος αναφέρθηκε εις την εορτή της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, με αναφορά στο Σύμβολο της Πίστεως ως «Σύμβολο ουσίας της πίστεως και της ζωής μας».

Μιλώντας για την επικείμενη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο σημείωσε: «Συνέρχεται το πλήρωμα της Εκκλησίας με επικεφαλής τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Η Σύνοδος λέγεται μεγάλη καθώς είναι έκφραση της συνέχειας της Εκκλησίας ως Συνόδου. Η Εκκλησία είναι Ιερά Σύνοδος. Ένας διαρκής Μυστικός Δείπνος. Ολόκληρη η ζωή της Εκκλησίας είναι σταύρωση όσων πιστεύουν εις τον Χριστό και Ανάστασις», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου, ευχαριστώντας τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου κ. Αμφιλόχιο δια την φιλοξενία.

Απαντώντας ο Επίσκοπος Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον προεξάρχοντα της ευχαριστιακής Συνάξεως Σεβ. Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιο δια την προσφορά της Αναιμάκτου Θυσίας, σημειώνοντας: «Μέσα στην Θεία Λειτουργία και σε κάθε Θεία Λειτουργία η Εκκλησία του Χριστού διατρανώνει την ενότητα και την οικουμενικότητα Της.

Ευχαριστούμε τον Άγιο Θεό που μας αξιώνει στις μέρες μας να ζήσουμε το μυστήριο αυτό και μέσα από την πραγματοποίηση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η οποία χάριτι Θεία πραγματοποιείται εις την Μεγαλόνησο Κρήτη και συγκεκριμένα εις την ευλογημένη αυτή γωνιά της Κισαμίτικης γής, την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης».