Τέσσερις συναντήσεις θα έχουν Οικουμ. Πατριάρχης-Πάπας στους Αγίους Τόπους-Κοινή προσευχή στον Πανάγιο Τάφο!

Loading...


Τέσσερις θα είναι οι συναντήσεις μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πάπα Φραγκίσκου κατά την προσκυνηματική τους επίσκεψη στους Αγίους Τόπους, σύμφωνα με πληροφορίες από το Βατικανό.

Αναλυτικά: 

Η πρώτη συνάντηση θα είναι ιδιωτική, το απόγευμα της Κυριακής 25ης Μαϊου στην έδρα της ρωμαιοκαθολικής αποστολικής αντιπροσωπείας στην Ιερουσαλήμ : Ιδιαίτερος θα είνια ο συμβολισμός αφού η συνάντησή αυτή θα λάβει χώρα στο ίδιο μέρος , στο ίδιο δωμάτιο όπου ο Πάπας Παύλος VI και  Πατριάρχης Αθηναγόρας είχαν συναντηθεί.

Μετά την ιδιωτική συνομιλία και την ανταλλαγή των δώρων , οι δύο θα υπογράψουν μια «κοινή δήλωση» . Κατόπιν ο Πάπας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβούν χωριστά στον Πανάγιο Τάφο για μια οικουμενική συνάντηση , κατά την οποία θα τιμήσουν το Θάνατο και την Ανάσταση του Κυρίου και θα πουν το «Πάτερ Ημών» μαζί.

Σημειώνεται πως η κοινή απαγγελία της προσευχής στον ιερό τόπο της Ιερουσαλήμ , ιδίως στον Πανάγιο Τάφο , είναι πρωτοφανής.

Ούτε καν ο Πατριάρχης Αθηναγόρας και ο Πάπας Παύλος VI δεν είχαν επιχειρήσει μια κοινή δημόσια προσευχή… .

Στη συνέχεια ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος με το ίδιο αυτοκίνητο θα μεταβούν στο Λατινικό Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ , όπου θα δειπνήσουν με τους υπόλοιπους επισκόπους και την παπική συνοδεία. 

Η τέταρτη και τελευταία συνάντηση , θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα , όταν ο Πάπας μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη  θα βρεθούν στο κτίριο της ορθόδοξης εκκλησίας μπροστά από το Viri Galileai στο Όρος των Ελαιών.Ετικέτες