Στον Πάπα Βενέδικτο ο Βαρθολομαίος

Loading...


Μετά την συμμετοχή του στην προσευχή υπέρ της ειρήνης στην Μέση Ανατολή το απόγευμα της Κυριακής ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε χθες στο Βατικανό με τον επίτιμο πάπα Βενέδικτο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο επίτιμος ποντίφικας αναφέρθηκε στην συνήθειά του να διαβάζει, να κάνει μικρούς περιπάτους αλλά και να παίζει πιάνο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον πρώτο επίτιμο πάπα, ενώ ο Φραγκίσκος, σε πρόσφατη δήλωσή του, τόνισε ότι «είναι πολύ πιθανόν να μην είναι ο τελευταίος».

Χθες το μεσημέρι, παράλληλα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρακάθισε σε γεύμα το οποίο και προσέφερε, προς τιμήν του, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Ιταλία, Θεμιστοκλής Δεμίρης. Το γεύμα, στο οποίο ήταν παρόν, μεταξύ των άλλων και ο πρέσβης της Ελλάδας παρά την Αγία Έδρα, Γεώργιος Παπαδόπουλος, παρετέθη και προς τιμήν του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου, ο οποίος παρακολούθησε χθες την τελετή «επίκλησης της ειρήνης» στο Βατικανό.

Πριν λίγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχώρησε από τον ξενώνα της Αγίας Μάρθας , εντός της Αγίας Έδρας, όπου φιλοξενήθηκε από τον ποντίφικα, και ο πάπας Φραγκίσκος θέλησε να τον κατευοδώσει προσωπικά , συνοδεύοντάς τον μέχρι το αυτοκίνητο και χαιρετώντας θερμά όλη την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Μια ακόμη πράξη η οποία αποδεικνύει την στενή, αδελφική σχέση των δυο θρησκευτικών ηγετών, η οποία ξεπερνά κάθε τυπικό πρωτόκολλο.Ετικέτες