Στη Χίο τον Σεπτέμβριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Loading...


Η δεύτερη επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στην Χίο είναι γεγονός, αφού ο Πατριάρχης ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου και των φορέων του νησιού. Ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Χίο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, προκειμένου να προεξάρχει του εορτασμού της Συνάξεως των Αγίων της Χίου.

Στο δελτίο ειδήσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφέρεται ότι ο Πατριάρχης δέχθηκε:

Τον Σεβ. Μητροπολίτην Χίου κ. Μάρκον, μετά των Εντιμ. κ. κ. Ανδρέου Μιχαηλίδου, Βουλευτού ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Νομού, μέλους της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως Ορθοδοξίας και Δρος Ιατρικής, Παναγιώτου Μηταράκη, πρώην Υφυπουργού Αναπτύξεως και Ανταγωνιστικότητος, Βουλευτού Ν.Δ., Εμμανουήλ Βουρνού, Δημάρχου Χίου, Αρχιτέκτονος, και Παύλου Καλογεράκη, Περιφερειακού Συμβούλου Βορείου Αιγαίου και Διευθυντού του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκου», προσκαλέσαντας Αυτόν όπως επισκεφθή επισήμως την Νήσον τον προσεχή Σεπτέμβριον, επ᾿ ευκαιρία της εορτής των εν Χίω διαλαμψάντων Αγίων.

Το σχετικό ανακοινωθέν της Μητροπόλεως Χίου έχει ως εξής:
Η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών ενημερώνει επισήμως ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος μετέβη την 4ην και 5ην Μαίου 2015 στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να προσκαλέσει την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο νάεπισκεφθεί τη Χίο για την εορτή της Συνάξεως των Χίων Αγίων και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Χίου Οικουμενικού Πατριάρχου κυρού Κωνσταντίνου Ε’ του Βαλλιάδη.

Ο Σεβασμιώτατος παρεκάλεσε και ανταποκρίθηκαν να τον συνοδεύσουν οι κύριοι Εμμανουήλ Βουρνούς, Δήμαρχος Χίου, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Βουλευτής Χίου, Παναγιώτης Μηταράκης, Βουλευτής Χίου και Παύλος Καλογεράκης, Εκπρόσωπος Περιφερειακής Ενότητας Χίου. Ο Παναγιώτατος ανταποκρίθηκε στο αίτημα και θα επισκεφθεί το νησί από 11 ως 14 Σεπτεμβρίου 2015.

Η πρώτη φορά που επισκέφθηκε ο Πατριάρχης την Χίο ήταν το 1997, επί του αειμνήστου Μητροπολίτου Διονυσίου. Από εκείνη την επίσκεψη και το ακόλουθο φωτογραφικό στιγμιότυπο.  

 Ετικέτες