Στη Γερμανία το Μάιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Loading...


Τον προσεχή Μαϊο εκτός από τη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο στα Ιεροσόλυμα προκειμένου να τιμήσουν την πεντηκοστή επέτειο από την ιστορική συνάντηση στην Ιερουσαλήμ μεταξύ των προκατόχων τους , Πατριάρχη Αθηναγόρα και Πάπα Παύλου VI το 1964 ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει άλλη μια…πεντηκοστή επέτειο. Ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί την Γερμανία διά τους εορτασμούς επί τη 50η επετείω από της ιδρύσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν για τη δραστηριότητα του Πατριάρχη έχει ως εξής: 

Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, την Τετάρτην, 26ην Φεβρουαρίου, επί τη ι. μνήμη του Αγίου ενδόξου Μάρτυρος Θεοκλήτου, μετέβη, μετά της συνοδείας Αυτού, εις το Κοιμητήριον του Αγίου Ελευθερίου της Κοινότητος Ταταούλων και ανέγνω Τρισάγιον προ του τάφου του αειμνήστου Μητροπολίτου Μετρών και Αθύρων κυρού Θεοκλήτου.
* * *
Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, εδέξατο εις ακρόασιν:
Τον Θεοφιλ. Επίσκοπον Αριανζού κ. Βαρθολομαίον, εκ Γερμανίας, συνεργασθείς μετ’αυτού διά τον καταρτισμόν του τελικού προγράμματος της επικειμένης κατά Μάιον επισήμου Πατριαρχικής επισκέψεως εις την Ιεράν Μητρόπολιν Γερμανίας διά τους εορτασμούς επί τη 50η επετείω από της ιδρύσεως αυτής.
– Τας Οσιωτ. Μοναχάς Ανυσίαν και Θεοσέμνην, εκ της Ι. Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πανοράματος Θεσσαλονίκης, προς εκζήτησιν της αγίας Πατριαρχικής ευχής και ευλογίας επί τη ενάρξει της διακονίας αυτών εν τη Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, και Προδρόμην και Σιλουανήν, εκ του Ι. Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου Σερρών, μετά του Εντιμ. κ. Ιωάννου Γκίλη, Χημικού, εκ Θεσσαλονίκης.
– Τον Εξοχ. Πρέσβυν ε.τ. κ. Βασίλειον Δ. Κασκαρέλην, Σύμβουλον του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», μετά των Ευγεν. κυριών Εύας Πολυζωγοπούλου και Χριστίνης Λαμπροπούλου, Στελεχών του Ιδρύματος.
-Την Ευγεν. κ. Αικατερίναν Δερμεσονλούογλου, εντεύθεν.
– Τον Εντιμ. κ. Γρηγόριον Γεωργιάδην, μετά της θυγατρός αυτού Ευγεν. κ. Γεωργίας, εκ Θεσσαλονίκης.Ετικέτες