Στην Ολλανδία ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Loading...


Την πρωΐαν της Τετάρτης, 23ης Απριλίου, η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, συνοδευόμενος υπό του Πανοσιολ. Μ. Αρχιδιακόνου κ. Μαξίμου και του Εντιμ. κ. Συμεών Φραντζελά, Αρχικλητήρος Αυτού, ανεχώρησεν αεροπορικώς εις Άμστερνταμ Ολλανδίας, ίνα, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ουτρέχτης των Παλαιοκαθολικών κ. Joris Vercammen, επισκεφθή την υπ’ αυτόν Εκκλησίαν, συναντηθή δε μετά της Α. Μ. του Βασιλέως της Χώρας Willem-Alexander και άλλων Πολιτικών Αρχόντων. 

Κατά την άφιξιν του Παναγιωτάτου εις Άμστερνταμ θα προστεθούν εις την Πατριαρχικήν Συνοδείαν ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας και ο Αιδεσιμολ. Μ. Πρωτοπρεσβύτερος της Αγίας του Χριστού Μ. Εκκλησίας κ. Γεώργιος Τσέτσης.
Ο Παναγιώτατος θα επιστρέψη, συν Θεώ, εις την έδραν Αυτού, το εσπέρας της Κυριακής του Θωμά, 27ης Απριλίου, ενώ κατά την απουσίαν Αυτού Πατριαρχικός Επίτροπος ωρίσθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Πρωτοσυγκελλεύων, όστις και προέπεμψε τον Πατριάρχην εν τω αεροδρομίω της Πόλεως ομού μετά του Εντιμ. κ. Βίκτωρος Μαλιγκούδη, Προξένου της Ελλάδος ενταύθα.  Ετικέτες