Πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί την Ι.Μ.Μαρωνείας (φωτο)

Loading...


Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα

Πρόσκληση να επισκεφθεί την τοπική Εκκλησία και την Ροδόπη απηύθυναν στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνός, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Καθ. Γεώργιος Ρέμελης, ο Αντιπρύτανης του ίδιου Πανεπιστημίου Γεώργιος Κώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γεώργιος Πετρίδης και συνεργάτες τους.

Οι εκπρόσωποι της θρησκευτικής και πνευματικής ζωής καθώς και της τοπικής κοινωνίας της Ροδόπης επισκέφθηκαν την Ιερή Καθέδρα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας, το σεπτό Φανάρι, το πρωί της Παρασκευής και προσκάλεσαν τον Πατριάρχη του Γένους για να ευλογήσει και να ενισχύσει τον πιστό λαό της περιοχής αλλά και το διδακτικό προσωπικό και τη φοιτητική κοινότητα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποδέχθηκε την πρόσκληση του Μητροπολίτη Μαρωνείας και των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας της Ροδόπης και θα επισκεφθεί την Κομοτηνή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σε συνέχεια της επισκέψεως που θα πραγματοποιήσει στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.

alt
alt
alt
altΕτικέτες