Προσκυνηματική αποστολή στην Καππαδοκία από την Βουλή των Ελλήνων

Loading...


Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ σας μεταφέρει το ρεπορτάζ

Αποστολή προσκυνηματικού χαρακτήρα στην Καππαδοκία πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων αποτελούμενη από τον κοσμήτορα του κοινοβουλίου Νάσο Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ) και τους βουλευτές Μάξιμο Χαρακόπουλο (ΝΔ) και Βασίλη Κεγκέρογλου (Δημοκρατική Συμπαράταξη).

Μάλιστα οι βουλευτές παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία στον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πόλη Σινασό που τελέστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο.

Με τον Πατριάρχη συλλειτούργησαν ο μητροπολίτης της Ουκρανικής Εκκλησίας κ. Μητροφάνης και ο μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. Παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα κ. Κυριάκος Λουκάκης, ο πρόεδρος και η γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων κ. Φάνης Ισακίδης και κ. Βασιλική Παπαδοπούλου και προσκυνητές από την Ελλάδα.

Ο κ. Αθανασίου είχε επίσης συνομιλία με τον αρχιεπίσκοπο του Κάντερμπερι, ο οποίος, στην παρατήρηση ότι πολλούς θα ξενίσει το προσκύνημά του στις ορθόδοξες εκκλησίες της Καππαδοκίας, ανέφερε ότι ο προκάτοχός του Ρόουαν Γουίλιαμς έχει γράψει ένα θαυμάσιο βιβλίο με τον υπότιτλο «Προσευχόμενοι με ελληνικές εικόνες» που εξηγεί την εκεί παρουσία του.

0906kapa (1).jpg
0906kapa (2).jpg