Πατριαρχική Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό την Κυριακή της Σαμαρείτιδος

Loading...


Επί τη μνήμη των Αγίων Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως, την ερχόμενη Κυριακή 29 Μαϊου 2016, Κυριακή της Σαμαρείτιδος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα προστή της καθιερωμένης Θείας Λειτουργίας στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Ιεραρχών.

Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος.

Κατά την Θ. Λειτουργία θα συμπροσευχηθούν Οφφικιάλιοι της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, μέλη της Αδελφότητος «Παναγία η Παμμακάριστος», οι οποίοι πραγματοποιούν το ετήσιο προσκύνημά τους στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, κάθε χρόνο, με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, η οποία ελήφθη μετά από σχετική πρόταση του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, άμα τη εκλογή του, στις 19 Νοεμβρίου 1991, ορίστηκε να εορτάζεται η σύναξη πάντων των Αγίων Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως και να λειτουργεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης περιστοιχούμενος από τους Αρχιερείς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Την Ακολουθία συνέταξε ο αοίδιμος Υμνογράφος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, μοναχός Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης και την Εικόνα των Αγίων χάρισε στο Φανάρι ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Νικόδημος.