Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός και μουσική εκδήλωση στα Ταταύλα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, παρέστη συμπροσευχόμενος από του Ι. Βήματος του Π. Πατριαρχικού Ναού κατά την Θείαν Λειτουργίαν της Ε´ Κυριακής των Νηστειών, 17ης Απριλίου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ικονίου κ. Θεολήπτου.

Αυθημερόν το απόγευμα, εχοροστάτησεν εν τω Ι. Ναώ Αγίου Δημητρίου της Κοινότητος Ταταούλων, κατά τον τελευταίον Κατανυκτικόν Εσπερινόν, καθ᾿ ον τον θείον λόγον εκήρυξεν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός. Κατ᾿ έθος, έψαλεν η χορωδία του ενταύθα Συνδέσμου Μουσικοφίλων, υπό την ηγεσίαν του Μουσικολ. Άρχοντος Α´ Δομεστίκου της Αγίας του Χριστού Μ. Εκκλησίας κ. Στυλιανού Φλοίκου.

Εν συνεχεία, παρηκολούθησε την εν τη αιθούση της Αστικής Σχολής της Κοινότητος διοργανωθείσαν υπό του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλιμνίου Κύπρου «Ρωμηοσύνη», μουσικήν εκδήλωσιν με θέμα τα Κάλαντα του Αγίου Λαζάρου, και ωμίλησεν επικαίρως.

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εδέχθη εις ακρόασιν:
– Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτην κ. Ιωακείμ Οικονομίκον, εκ της Ι. Μητροπόλεως Κίτρους.
– Τον Ελλογ. κ. Jack Figel, Διευθυντήν του εν Αμερική Ιδρύματος «Orientale Lumen».
– Όμιλον φοιτητών του Πανεπιστημίου Βοσπόρου, υπό την ηγεσίαν του Καθηγητού Ελλογ. κ. Ανέστη Βασιλακέρη, προύς ούς ωμίλησεν ο Πατριάρχης διά τας δραστηριότητας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
* * *
Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εξεπροσωπήθη:
– Υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Προύσης κ. Ελπιδοφόρου, κατά την υπό του Δήμου Μακροχωρίου και του Συλλόγου «Δωρεά ζωής» διοργανωθείσαν από κοινού ημερίδα με θέμα «Κοινά σημεία θρησκειών, ανθρωπίνη ζωή, δωρεά οργάνων», εν τω πολιτιστικώ Κέντρω «Yunus Emre», την Πέμπτην, 14ην Απριλίου, εις την οποίαν συμμετέσχον αρχηγοί και εκπρόσωποι των εν τη Πόλει δογμάτων και θρησκειών.
– Υπό του Πανοσιολ. Μ. Αρχιμανδρίτου κ. Βησσαρίωνος, κατά την διοργανωθείσαν υπό της Συντονιστικής Επιτροπής Παιδείας διημερίδος, αφορώσης εις την εκπαίδευσιν των εν τη Πόλει Ομογενειακών Σχολείων, εν τω Σισμανογλείω Μεγάρω, το Σάββατον, 16ην ιδίου.

 

 

 

 

 Ετικέτες