Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Πανεπιστήμιο του Leuven (ΦΩΤΟ)

Loading...


Από χθες άρχισε την περιοδεία του στις Κάτω Χώρες ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Πρώτος σταθμός του ταξιδιού του ήταν το πανεπιστήμιο του Leuven όπου ο κ.κ.Βαρθολομαίος ήταν προσκεκλημένος σε εκδήλωση.

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν της Μητρόπολη Βελγίου: «Η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κύριος Κύριος Βαρθολομαίος αφίχθη την 29ην Ιανουαρίου 2015 εις το Βέλγιον, προσεκλημμένος του Ρωμαιοκαθολικού Πανεπιστημίου της Λουβαίνης (KULeuven). Τον Οικουμενικόν Πατριάρχην υπεδέχθησαν εις το Αεροδρόμιον των Βρυξελλών ο Μητροπολίτης Βελγίου κύριος Αθηναγόρας, ο Πρέσβεις της Τουρκίας και της Ελλάδος εις το Βέλγιον καθώς και Διευθυντής του Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Εξωτερικών του Βελγίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης το βράδυ της ιδίας ημέρας εγένετο δεκτός εις το φημισμένο Πανεπιστήμιον της Λουβαίνης υπό του Πρυτάνεως καθηγητού κυρίου Rik Torfs και έδωσε διάλεξιν με θέμα «Η Θέωσις εις την Ορθόδοξον Παράδοσιν».

Προ εικοσαετίας η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανεκηρύχθη Επίτιμος Διδάκτωρ του εν λόγω Πανεπιστημίου.
Σήμερον 30ην Ιανουαρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγένετο δεκτός υπό του Βασιλέως του Βελγίου Φιλίππου και εν συνεχεία υπό του Υπουργού Εξωτερικών του Βελγίου κυρίου Didier Reynders. Το απόγευμα θα συμμετάσχη εις συνάντησιν συνομιλιών με Ρωμαιοκαθολικούς και Ορθοδόξους Επισκόπους εις το Βέλγιον.

Την Κυριακήν 1ην Φεβρουαρίου 2015 θα γίνη Πατριαρχική Χοροστασία κατά τον Όρθρον και Θείαν Λειτουργίαν εις τον Μητροπολιτικόν Ναόν των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών και την εσπέραν Πατριαρχική Χοροστασία κατά τον Εσπερινόν εις τον Καθεδρικόν Ναόν του Αγίου Νικολάου Λουξεμβούργου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κύριος κύριος Βαρθολομαίος εις την επίσκεψιν ταύτην συνοδεύεται υπό των: Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κυρίου Αθηναγόρου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κυρίου Κλεόπα, Μεγάλου Αρχιδιακόνου κυρίου Ανδρέου, κυρίου Πέτρου Μπαζκάρλο και του κυρίου Νικόλαου Μαγγίνα».

Patr sti Louven11.jpg
Patr sti Louven14.jpg
Patr sti Louven16.jpg
Patr sti Louven18.jpg
Patr sti Louven2.jpg
Patr sti Louven23.jpg
Patr sti Louven28.jpg
Patr sti Louven3.jpg
Patr sti Louven4.jpg
Patr sti Louven6.jpg
Patr sti Louven7.jpg


Ετικέτες