Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς (φωτο)

Loading...


Ιεροσόλυμα, των Νίκου Παπαχρήστου και Νίκου Μαγγίνα

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας μετέβη για τον σκοπό αυτό στην πόλη της Ραμάλα, εκεί που βρίσκεται η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί από τον Μαχμούτ Αμπάς με ιδιαίτερες τιμές, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο μεγάλος Μουφτής των Ιεροσολύμων και της Παλαιστίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Amen.gr, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του Προκαθήμενου της Ορθοδοξίας με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής συζητήθηκε εκτενώς το μείζον ζήτημα της κατάστασης των χριστιανικών πληθυσμών της Μέσης Ανατολής.

Ακολούθησε γεύμα που παρέθεσε ο Μαχμούτ Αμπάς προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη και της συνοδείας του. Ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής συζήτησε με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας για την συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο, ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του προς το κράτος του Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή για την οργάνωση της συνάντησής του με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Η προσκυνηματική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στους Αγίους Τόπους ολοκληρώθηκε με τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου πριν αναχωρήσει αεροπορικώς από το αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν» του Τελ Αβίβ για την Κωνσταντινούπολη.