Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Άλσος των Εθνών και στο Μουσείο του Ισραήλ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Φωτογραφίες: ANA-MPA/GANP/DIMITRIOS PANAGOS

Μετά την επίσκεψή του στο Μουσείο του Ισραήλ (Δευτέρα 26-5-2014) ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετέβη στο Άλσος των Εθνών στο Όρος Χερτζλ στην Ιερουσαλήμ, κοντά στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem, όπου φύτεψε συμβολικά ένα δέντρο ελιάς. 

Τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την πατριαρχική συνοδεία υποδέχθηκε ο πρόεδρος του KKL- Jewish National Fund, Efi Stenzler.

Στο Μουσείο του Ισραήλ

Το Μουσείο του Ισραήλ στην περιοχή Givat Ram της Ιερουσαλήμ επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος το πρωί της Δευτέρας 26 Μαϊου 2014.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο πολιτιστικό ινστιτούτο του Ισραήλ, το οποίο ιδρύθηκε το 1965 και παρουσιάζει περίπου μισό εκατομμύριο εκθέματα, ανάμεσά τους και τα περίφημα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας στην πτέρυγα «Shrine of the Book».
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τα μέλη της πατριαρχικής συνοδείας, ανάμεσά τους ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και οι Μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννης, Γαλλίας Εμμανουήλ, Ιταλίας Γεννάδιος, Πριγκηπονήσων Ιάκωβος, Σασίμων Γεννάδιος και Τελμησσού Ιώβ, υποδέχθηκε ο διευθυντής του Μουσείου, Τζέιμς Σνάιντερ.  

 Ετικέτες