Ο Εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Βιέννη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στις 14 και 15 Αυγούστου, εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Βιέννη.

Την παραμονή, την Παρασκευή 14 του Αυγούστου, τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός της εορτής όπου εψάλησαν από Κληρικούς και Πιστούς τα Εγκώμια της Θεοτόκου.

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος εξήγησε ότι η Μητέρα του Θεού, από πολλές απόψεις είναι ένα πρότυπο για εμάς, ειδικά με ταπεινοφροσύνη της, την υπομονή της και το φόβο της για τον Θεό. «Η Κοίμηση δεν ήταν το θλιβερό τέλος της ζωής της, αλλά μια νέα αρχή. Κατά συνέπεια η Ανάσταση του Υιού της, η Μητέρα του Θεού ζει και είναι πάντα έτοιμη να σταθεί στο πλευρό μας. Όλοι οι Χριστιανοί την καλούν με τις προσευχές τους, γνωρίζοντας ότι είναι η αιώνια μας βοήθεια».

Το Σάββατο 15 Αυγούστου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία από Μητροπολίτη Αρσένιο, μαζί με τον Ιερομόναχο Παΐσιο, τον π.Νικόλαο της Εκκλησίας της Αντιοχείας τον π.Στέφανο της Βουλγαρικής Εκκλησίας, και τον Αρχιδιάκονο Αθανάσιο. Μεγάλος αριθμός πιστών από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Βιέννης και από την περιοχή είχαν συγκεντρωθεί για τη μεγάλη αυτή γιορτή. Παρευρέθηκαν επίσης ο Γέρων Νίκων, μοναχός από τη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους, και δύο μοναχοί της Μονής της Παναγίας στην Αυστρία

Ο γ.Νίκων μίλησε στους πιστούς για το Άγιον Όρος, το «Περιβόλι της Παναγιάς» λέγοντας ότι η Μητέρα του Θεού, παρά την Κοίμηση της, είναι ζωντανή και μεταφέρει την προσευχή μας στο Υιό της. Ανέφερε επίσης τα πολυάριθμα θαύματα που είναι γνωστά στους πιστούς. Τέλος, κάλεσε τους πιστούς να ενταχθούν ενεργά στην κοινότητα, να ομολογήσουν και να συμμετάσχουν βοηθώντας τους Ιερείς, δεδομένου ότι χρειάζονται τη βοήθεια των πιστών για να εκπληρώσουν το έργο τους και τα πνευματικά τους καθήκοντα.

Στο τέλος της λειτουργίας τελέστηκε Αρτοκλασία και ο Μητροπολίτης Αρσένιος ευχήθηκε στους πιστούς κι ευχαρίστησε τον γ.Νίκων για τον πνευματικό λόγο του.

150817_1.jpg
150817_2.jpg
150817_3.jpg
150817_4.jpg
150817_5.jpg


Ετικέτες