Με Ομπάμα και Παυλόπουλο επικοινώνησε ο Αμερικής Δημήτριος για την κρίση στην Ελλάδα

Loading...


Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος απηύθυνε σήμερα επιστολή προς τον Πρόεδρο των Η.Π.Α κ. Barack Obama, διά της οποίας τον ευχαριστεί για την έως τώρα συμπαράσταση προς την Ελλάδα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσεως και τον καλεί να συνεχίσει και να εντείνει τις ευγενείς προσπάθειες του προς όλες τις πλευρές, για την υπέρβαση της κρίσεως και την επίτευξη συμφωνίας.

Εξ’ άλλου, ο Αρχιεπίσκοπος με δική του πρωτοβουλία, επικοινώνησε χθες, και πάλι σήμερα, τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στον οποίο εξέφρασε την δική του προσωπική αγωνία αλλά και τα αισθήματα της Ομογένειας για την μεγάλη κρίση που διέρχεται η γενέτειρα. Στις ανωτέρω δύο συνομιλίες του με τον ανώτατο άρχοντα της χώρας κ. Παυλόπουλο, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε με πολλή εκτίμηση προς το πρόσωπό του και διετύπωσε την παράκληση για την με κάθε δυνατό τρόπο διαφύλαξη της ομοψυχίας και συμπορείας όλων των πολιτικών πλευρών με σκοπό την υπερνίκηση των τεραστίων εν προκειμένω δυσκολιών.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι είναι αδιανόητο να βρεθεί η Ελλάς εκτός Ευρώπης, διότι η Ελλάς δεν είναι απλώς ένα μέλος της Ευρώπης, αλλά είναι αυτή που γέννησε την Ευρώπη, έδωσε το όνομά της στην Ευρώπη και επί χιλιάδες χρόνια υπήρξε αυτή μόνη Ευρώπη, προσφέροντας δημοκρατία, πολιτισμό, τέχνες, επιστήμη και σεβασμό προς τον άνθρωπο.Ετικέτες