Λαμπρά πανηγύρισε ο Ι.Ν. Αγίας Τριάδος στην Χάλκη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Χθες, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, στον πανηγυρίζοντα ναό της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης (Θεολογική Σχολή) τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ Αποστόλου, Προέδρου της Εφορείας της Θεολογικής Σχολής.

Εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ Ειρηναίος, ενώ παρέστη και η Εφορεία της Θεολογικής Σχολής (Σεβ. Μητροπολίτης Μύρων κ Χρυσόστομος, Σεβ. Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων κ Ιάκωβος), καθώς και απόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής με επικεφαλής τον πρόεδρο της Εστίας Θεολόγων Χάλκης εντιμολογιώτατο κ. Νικόλαο Ξεξάκη, οι οποίοι και πλαισίωσαν τα αναλόγια του Καθολικού της Μονής: Νικηφόρος Ψυλλάκης, Χρήστος Τσούβαλης, Πρόδρομος Αντωνιάδης, Γεώργιος Νούσης, Κωνσταντίνος Θερμός, Μιχαήλ Μπαλκής και Γεώργιος Ταμπατζής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση στο Συνοδικό της Σχολής καθώς και προσφωνήσεις και χαιρετισμοί από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο, τον πρόεδρο της Εστίας Θεολόγων Χάλκης εντιμ. κ Νικόλαο Ξεξάκη, τον Εκπρόσωπο της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Σεβ. Μητροπολίτη Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο και τον Πρόεδρο της Εφορείας της Σχολής Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο.

Ακολούθησε η εόρτιος Τράπεζα και μετά το πέρας αυτής συμβολικά φυτεύθηκε μια ροδιά στον κήπο της Σχολής από τους αποφοίτους της Θεολογικής Σχολής, τον Ηγούμενο και τα μέλη της Εφορείας της Σχολής.

Panigiris Ag Triados.jpg
Panigiris Ag Triados2.jpg
Panigiris Ag Triados4.jpg
Panigiris Ag Triados7.jpg
Panigiris Ag Triados8.jpg
Panigiris Ag Triados9.jpg
Panigiris Ag Triados13.jpg
Panigiris Ag Triados15.jpg
Panigiris Ag Triados17.jpg
Panigiris Ag Triados18.jpg
Panigiris Ag Triados23.jpg
Panigiris Ag Triados24.jpg
Panigiris Ag Triados25.jpg
Panigiris Ag Triados27.jpg
Panigiris Ag Triados29.jpg


Ετικέτες