Η πρώτη Λειτουργία στη νεοσυσταθείσα Πολωνική Ενορία από τον Βελγίου Αθηναγόρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την πρώτη Θεία Λειτουργία στη νεοσυσταθείσα Πολωνική Ενορία, η οποία υπάγεται στη Μητρόπολη Βελγίου και Εξαρχία Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου (Οικουμενικό Πατριαρχεό), τέλεσε την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας.

Πιστοί ενορίτες συνέρευσαν για να συμμετάσχουν στην υποδοχή του Μητροπολίτου και να συμπροσευχηθούν, στο προσωρινό παρεκκλήσιο που τους παραχωρείται για τις λατρευτικές τους ανάγκες.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας η οποία τελέσθηκε στην πολωνική, σλαβονική και γαλλική γλώσσα, ο Μητροπολίτης Βελγίου ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Ιερατικό Προϊστάμενο π. Pawel Cecha για την αγαστή συνεργασία του, την χορωδία που κόσμησε με τοις φωνές της την Θεία Λειτουργία, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και τους ανέφερε ότι θα είναι πάντα κοντά τους και δεν θα πρέπει να αισθάνονται ξεχασμένοι.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου αναφέρθηκε στη συμφωνία μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα για την ίδρυση της Ενορίας των Πολωνών στην δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία υπάγεται στην Μητρόπολη Βελγίου και επεσήμανε ότι θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα και άλλες ενορίες.

Στο τέλος ακολούθησε δεξίωση, στην οποία έδειξαν την μεγάλη αγάπη τους και την βαθιά εκτίμησή τους προς τον Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα.

1205enoria.JPG
1205enoria1.JPG
1205enoria2.JPG
1205enoria3.JPG
1205enoria4.JPG
1205enoria5.JPG
1205enoria6.JPG
1205enoria7.JPG
1205enoria8.JPG


Ετικέτες