Η επίσκεψη του Μητροπολίτου Σηλυβρίας Μαξίμου στη θρακική Εστία Εορδαίας (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την πρέπουσα τιμή και τον ανάλογο σεβασμό η Διοίκηση και τα μέλη της Θρακικής Εστίας Εορδαίας υποδέχθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη στέγη τους, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμο ο οποίος διακονεί επί 21 χρόνια στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι.

O Σεβασμιότατος, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συλλόγου για την αγάπη τους, τόνισε ότι θα ακολουθήσει μία πλήρη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών στο πλαίσιο της προσπάθειας να διατηρηθεί ζωντανή η ορθόδοξη μνήμη της Σηλυβρίας, με τον γνώμονα ότι οι Χριστιανοί είναι φορείς της αγάπης και του Οικουμενικού Πνεύματος, που ενσάρκωνε η Θρακική παράδοση, η οποία χαρακτηρίζεται ως μία ήρεμη δύναμη.
«Με τον Σεβασμιότατο έχουμε το ίδιο όραμα και προετοιμαζόμαστε για το 2022, που συμπληρώνοντας 100 χρόνια ξεριζωμού, να ετοιμάσουμε κάτι κοινό στην περιοχή της Σηλυβρίας τιμώντας τους προγόνους μας», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Εορδαίας Λιβέριος Πασχαλίδης.

Με τη σειρά της η χορωδία του Συλλόγου υποδέχθηκε τον Σεβασμιότατο με παραδοσιακά τραγούδια της Θράκης, καθοδηγούμενη από τον μαέστρο Γιάννη Λαζαρίδη. Στο καλωσόρισμα συμμετείχε και ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής πατήρ Αθανάσιος Καμπούρης, ο οποίος στη συνέχεια συνόδευσε τον φιλοξενούμενο Μητροπολίτη στον Ιερό Ναό όπου προσκύνησε τα Ιερά λείψανα που φυλάσσονται στο Ιερό.

Ο Σεβασμιότατος είχε μία σύντομη συνάντηση και με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Εορδαίας Απόστολο Καΐδη.

φωτογραφίες: Κώστας Τζιβανίδης

0704eord.jpg
0704eord1.jpg
0704eord2.jpg
0704eord3.jpg
0704eord4.jpg


Ετικέτες