Η Ακολουθία των Παθών στο Φανάρι

Loading...


O Oικ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στον Πατριαρχικό Ναό κατά την Ιερά Ακολουθία των Παθών του Κυρίου την Μεγάλη Πέμπτη , 9 Απριλίου. 

Την Μ. Πέμπτη,  9 Απριλίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Υπογραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Διακόνου κ. Ιωακείμ, μετέβη εις το εν Yeşilköy ξενοδοχείο «WOW» και μίλησε ενώπιον των εκ διαφόρων Χωρών συνέδρων της «Ευρασιατικής Διασκέψεως Κορυφής», με θέμα «Ρατσισμός και ξενοφοβία».

Προ της ενάρξεως της συνεδρίας, ο Πατριάρχης έσχε κατ᾿ ιδίαν συνάντησιν μετά του Εξοχ. κ. Gjorge Ivanov, Προέδρου της Π.Γ.Δ.Μ., πλαισιουμένου υπό συνεργατών του και της εν τη Πόλει κ. Γεν. Προξένου.

* * *
Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εδέχθη εις ακρόασιν:
– Τον Εξοχ. κ. Μiklοs Soltész, Υπουργόν της Ουγγρικής Κυβερνήσεως, υπεύθυνον διά τας μετά των Εκκλησιών και των θρησκευμάτων σχέσεις αυτής, συνοδευόμενον υπό της συζύγου αυτού Ευγεν. κ. Eszter, του Εντιμ. κ. Attila Fülöp, συνεργάτου αυτού, και του εν Αγκύρα Πρέσβεως της Ουγγαρίας Εξοχ. κ. Gábor Kiss.
– Τον Εντιμ. κ. Νικόλαον Βαφειάδην, Δημοσιογράφον, μετά της συζύγου αυτού Ευγεν. κ. Λαμπρινής και των υιών των Λυκούργου και Ιωάννου, εξ Αθηνών.

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΙΣ
Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εχοροστάτησεν εν τω Π. Πατριαρχικώ Ναώ κατά την Ιεράν Ακολουθίαν των Αγίων Παθών του Κυρίου, το εσπέρας της Μ. Πέμπτης, 9ης Απριλίου, εν συγχοροστασία μετά των Σεβ. Μητροπολιτών Γέροντος Νικαίας κ. Κωνσταντίνου, Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Σεβαστείας κ. Δημητρίου, Ικονίου κ. Θεολήπτου, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου, Προύσης κ. Ελπιδοφόρου, Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου και Σηλυβρίας κ. Μαξίμου.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Εξοχ. κ. Ionut Vulpescu, Υπουργός Πολιτισμού της Ρουμανίας, και Πρέσβυς κ. Νικόλαος Ματθιουδάκης, Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος εν τη Πόλει, και πλείστοι προσκυνηταί εκ του εξωτερικού. 

φώτο αρχείου: Ν. ΜαγγίναςΕτικέτες