Γεύμα Βαρθολομαίου-Νταβούτογλου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σε γεύμα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμετ Νταβούτογλου παρακάθησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χθες το μεσημέρι, ενώ επίσης δέχτηκε τους Μητροπολίτες Νεαπόλεως, Δράμας και Μαρωνείας, Βαρνάβα, Παύλο και Παντελεήμων. 

Αναλυτικά: 

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, συνοδευόμενος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου, Πρωτοσυγκελλεύοντος, την μεσημβρίαν της Παρασκευής, 2ας Ιανουαρίου, παρεκάθησεν εις το εν τοις Ανακτόροις Dolmabahçe παρατεθέν υπό του Εξοχ. κ. Ahmet Davutoğlu, Πρωθυπουργού της Τουρκίας, γεύμα προς τιμήν των ενταύθα Θρησκευτικών Αρχηγών, επί τη εισόδω εις το νέον έτος. Κατά την διάρκειαν του εορτίου τούτου γεύματος, μετά την προσφώνησιν του υψηλού αμφιτρύονος, διεξήχθη φιλική και εγκάρδιος συνομιλία, εκάστου συνδαιτυμόνος αναφερθέντος εις τα απασχολούντα την εαυτού Κοινότητα προβλήματα.

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εδέχθη:

– Τούς Σεβ. Μητροπολίτας Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβαν και Δράμας κ. Παύλον.
– Τον Σεβ. Μητροπολίτην Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, συνοδευόμενον υπό των Πανοσιολ. Αρχιμανδριτών κ. Χρυσοστόμου Τσιναρέλη και κ. Βαρθολομαίου Ιατρίδου, του Ιερολ. Διακόνου κ. Νεκταρίου Δημητροπούλου και του Εντιμ. κ. Αποστόλου Γεωργιάδου, εκ Κομοτηνής.
– Τούς Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτας του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ιωακείμ Μούκανον και κ. Άνθιμον Κωσταράκην, και τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτην κ. Θεοχάρην Μπουρμάογλου, εκ της Ι. Μητροπόλεως Ξάνθης. Ετικέτες