Βαρθολομαίος: Λείπει η αντικειμενικότητα στα θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Χθες Δευτέρα 12 Μαΐου το απόγευμα ξεκίνησαν στο Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς» στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης, οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Χριστιανισμός – Ορθοδοξία και μέσα ενημέρωσης στον σύγχρονο κόσμο», που διοργανώνει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.).
Το συνέδριο ασχολείται με θέματα ειδησεογραφίας και ενημέρωσης στον χώρο των εκκλησιαστικού χαρακτήρα ειδήσεων και στον τρόπο διακίνησής τους.
Κατά την έναρξη του συνεδρίου μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. Σε αυτό ο κ. Βαρθολομαίος τονίζει την πολλές έλλειψη αντικειμενικότητας σε θέματα που αφορούν στην Ορθοδοξία, καθώς και την ελλιπή προβολη΄θεμάτων που την αφορούν. Ζητάει επίσης τα ΜΜΕ να μην αντιμετωπίζουν με λαϊκισμό τα θέματα της Ορθοδοξίας.

Στην πανηγυρική έναρξη μεταξύ άλλων, απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο., Μέλος της Ρωσικής Κρατικής Δούμα κ. Sergei Popov και ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ενώ μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο. βουλευτής Αναστάσιος Νεράντζης και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ακολουθεί το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου. Ετικέτες