Έτοιμη η Ορεστιάδα για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη

Loading...


Η Νέα Ορεστιάδα, ή Ορεστιάδα όπως είναι γνωστή, η νεότερη και η βορειότερη πόλη της Ελλάδας είναι έτοιμη να υποδεχθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα πραγματοποιήσει από το πρωί του Σαββάτου επίσημη επίσκεψη στην περιοχή της Θράκης.

Πρώτος σταθμός της ειρηνικής επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη θα είναι η ιδρυμένη από τους πρόσφυγες της Ανδριανούπολης και του Καραγάτς πόλη Ορεστιάδα. Ο επιχώριος Επίσκοπος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, οι τοπικές αρχές της πόλης με επικεφαλής τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη και πλήθος κόσμου θα υποδεχθούν τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας στις 11:30 το πρωί.

Η κεντρική πλατεία της πόλης είναι έτοιμη. Σημαίες ελληνικές και αυτές με τον δικέφαλο βυζαντινό αετό κοσμούν σημεία της πόλης. Παρόμοια είναι η εικόνα και στο δημαρχείο της Ορεστιάδας, την πρόσοψη του οποίου κοσμεί αδριάντας του μαρτυρικού Οικουμενικού Πατριάρχη Κύριλλου Στ’ που μετά τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση το 1818, απαγχονίστηκε μαζί με άλλους ιερωμένους και προύχοντες της Αδριανούπολης αμέσως μετά την κήρυξη της επανάστασης του 1821.

Μετά την επίσημη υποδοχή στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει στην πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων.
Το απόγευμα του Σαββάτου ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η συνοδεία του, θα μεταβούν στο Διδυμότειχο, όπου θα ψαλεί δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας.
Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη και στη συνέχεια θα τελεστεί τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Νικηφόρου.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στο Σουφλί, όπου θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
 Ετικέτες