• Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα
TV
Radio
Πέμπτη, 19 Ιουνίου, 2025
6 °c
Athens
12 ° Fri
12 ° Sat
12 ° Sun
11 ° Mon
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ξεκαθαρίζει ο Μητσοτάκης! Δεν έχουμε λόγο να κάνουμε διάλογο με το παράνομο και ανιστόρητο

Newsroom από Newsroom
27/05/2022 | 13:31
Ενημερώθηκε: 27/05/2022 13:44:58
σε ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
145
SHARES
538
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Το πρώτο δια ζώσης υπουργικό συμβούλιο είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει και πάλι μήνυμα στην Τουρκία, το δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες μετά το “Μητσοτάκης γιοκ” που εκστόμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και τις προκλήσεις και απειλές που ακολούθησαν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί κάποιους». Και πρόσθεσε αναφερόμενος στην Τουρκία ότι «όσο μας προκαλούν με λεονταρισμούς, περιθωριοποιούνται, εκτίθενται. Επιλέγουν να σταθούν απέναντι μας, απέναντι στη Ευρώπης και το ΝΑΤΟ».


Είπε συγκεκριμένα για την Τουρκία: «Δεχόμαστε έτσι από τους γείτονες μας νέους λεονταρισμούς αλλά όσο αυτοί απειλούν τόσο εκτίθενται. Πιστεύω ότι όσο μας προκαλούν τόσο περιθωριοποιούνται. Έχουμε πει πολλές φορές ότι η γεωγραφία μας θέλει δίπλα – δίπλα όμως δυστυχώς εκείνοι επιλέγουν να σταθούν απέναντι μας, απέναντι στο διεθνές δίκαιο, απέναντι στην Ευρώπη, απέναντι στο ΝΑΤΟ.

Εμείς συνεπώς δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο, το ανιστόρητο και τελικά με το αδιέξοδο. Αντίθετα μένουμε πάντα ανοιχτοί σε κάθε προσέγγιση που εδράζεται στην διεθνή νομιμότητα αλλά και στις σχέσεις καλής γειτονίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και προφανώς δε σημαίνει κιόλας ότι δεν θα δημοσιοποιούμε διεθνώς σε όλα τα fora όσα απαράδεκτα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή μας».

Εκτός από την Τουρκία, κατά την εισήγησή του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα και δεν έλειψε η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, για τα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας αλλά και για τα επεισόδια στο ΑΠΘ.

Για τα υπερκέρδη

«Και ένα σχόλιο για τα υπερκέρδη και την αμηχανία που προκαλέσαμε σε κάποιους ότι θα φορολογηθούν με 90%. Στο Νταβός λοιπόν η Κριστίν Λαγκάρντ πρότεινε την συγκεκριμένη επιλογή να την μιμηθούν κι άλλα κράτη. Χθες η ελληνική Βουλή την ψήφισε μόνο με την ψήφο των βουλευτών μας. Γιατί; Γιατί όσοι φωνασκούσανε τότε κατά των συμφερόντων τώρα αποκάλυψαν τα δικά τους συμφέροντα και κρύφτηκαν δυστυχώς πίσω από το παρόν».

«Με τη βιβλιοθήκη ή με τη βαριοπούλα;»

«Η ίδια η ζωή λοιπόν αποκαλύπτει την υποκρισία του λαϊκισμού όπως και χθες που μερικοί νεαροί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, οι οποίοι προστάτευαν τα έργα κατασκευής της νέας βιβλιοθήκης στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο. Θα πω μόνο ότι αν κάποιοι θέλουν να ξανάμπουν βαριοπούλες και να τα κάνουν γυαλιά καρφιά η πολιτεία δεν θα το επιτρέψει. Κι ότι αν αναζητούν αίμα και «ήρωες επεισοδίων», δεν θα το βρουν σε συλλογικότητες με το αποκαλυπτικό όνομα ανομία. Και ότι επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαλέξει. Με την γνώση και την ελευθερία ή με τις κουκούλες και την βία; Βιβλιοθήκη η βαριοπούλα; Αυτά είναι τα απλά ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν. Η δική μας απάντηση στο γκρέμισμα των βιβλιοθηκών είναι το χτίσιμο της νέας παιδείας, της τριτοβάθμιας παιδείας όπως δηλώνει και το νέο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια που παρουσιάστηκε χθες από την υπουργό Παιδείας είναι ένα τολμηρό και μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο το οποίο σας ζητώ να το στηρίξουμε όλοι με πολύ μεγάλη ένταση. Αυτή είναι η μεγάλη ιδεολογική μάχη την οποία θα δώσουμε τους επόμενους μήνες. Είναι ένα πανεπιστήμιο που ανοίγει νέους ορίζοντες για πανεπιστήμιο και φοιτητές».

Τα μέτρα για την ενέργεια

«Στην ενέργεια εφαρμόζουμε ήδη ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης κατά της ακρίβειας στην Ευρώπη. Σε λίγες ημέρες μάλιστα, εκτιμούμε μέχρι τα μέσα Ιουνίου, θα έχει ανοίξει σχετική πλατφόρμα ώστε να καλυφθεί αναδρομικά το 60% των προσθέτων ανατιμήσεων. Και αυτές οι εκπτώσεις αυξάνονται και απλώνονται πλέον στους περισσότερους συμπολίτες μας. Ενώ από 1ης Ιουλίου τίθεται σε εφαρμογή και ο νέος μηχανισμός που εξουδετερώνει στην πράξη την ρήτρα αναπροσαρμογής και οι υπόλοιποι λογαριασμοί θα είναι πιο εξισορροπημένοι. Η κυβέρνηση είναι εδώ για κάθε πολίτη που δοκιμάζεται».

Όλη η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού

Χαίρομαι πολύ που μπορούμε και ξαναβρισκόμαστε δια ζώσης, νομίζω ότι έχουμε ξεχάσει πότε ήταν το τελευταίο Υπουργικό το οποίο είχαμε κάνει. Αγαπητοί συνάδελφοι, συνεδριάζουμε σήμερα στον απόηχο των ταξιδιών που έκανα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Νταβός. Είναι αποστολές που πιστεύω ότι εξέπεμψαν κοινό μήνυμα της ισχυρής Ελλάδος σε κάθε επίπεδο: διπλωματικό, αμυντικό, οικονομικό, αλλά πλέον και ενεργειακό.

Αυτό ακριβώς το μήνυμα χειροκρότησαν ο Πρόεδρος Biden, η Αντιπρόεδρος, το Αμερικανικό Κογκρέσο, για να το συμμεριστούν λίγο μετά στην Ελβετία η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και διεθνείς επιχειρηματικοί κολοσσοί που βλέπουν πια την Ελλάδα ως έναν δυναμικό επενδυτικό προορισμό.

Η δυνατή Ελλάδα, βέβαια, ενοχλεί κάποιους. Δεχόμαστε έτσι από τους γείτονές μας νέους λεονταρισμούς, αλλά όσο αυτοί απειλούν, τόσο εκτίθενται και πιστεύω ότι όσο μας προκαλούν, τόσο περιθωριοποιούνται.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι η γεωγραφία μάς θέλει δίπλα-δίπλα, όμως -δυστυχώς- εκείνοι επιλέγουν να σταθούν απέναντί μας, απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο, απέναντι στην Ευρώπη, απέναντι στο ΝΑΤΟ.

Εμείς, συνεπώς, δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο, με το ανιστόρητο και τελικά με το αδιέξοδο. Αντίθετα, μένουμε πάντα ανοιχτοί σε κάθε προσέγγιση που εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα, αλλά και στις σχέσεις καλής γειτονίας.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και προφανώς δεν σημαίνει κιόλας ότι δεν θα δημοσιοποιούμε διεθνώς, σε όλα τα fora, όσα απαράδεκτα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή μας.

Και βάζω εδώ μία τελεία για να περάσω στα θέματα της εσωτερικής επικαιρότητας, τα οποία παραμένουν σταθερή προτεραιότητά μας. Αυτά πρωταγωνιστούν στη σημερινή ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει εννέα διαφορετικές παρεμβάσεις σε πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής.

Και όπως ξέρετε- και έχουμε συζητήσει και σε προηγούμενα Υπουργικά Συμβούλια- εφαρμόζουμε ήδη στον τομέα της ενέργειας ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης κατά της ακρίβειας στην Ευρώπη.

Σε λίγες μέρες, μάλιστα -εκτιμούμε μέχρι τα μέσα Ιουνίου- θα έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα ώστε να καλυφθεί αναδρομικά το 60% των πρόσθετων ανατιμήσεων στο ρεύμα, όπως έχουμε δεσμευτεί. Και αυτές οι εκπτώσεις αυξάνονται και απλώνονται πλέον σε πάρα πολλούς, στους περισσότερους συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως της κατανάλωσης που κάνουν. Ενώ από 1ης Ιουλίου θα ισχύει πλέον και ο νέος μηχανισμός που στην πράξη, όπως έχουμε πει, εξουδετερώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Και όλα αυτά σημαίνουν ότι οι επόμενοι λογαριασμοί πια θα είναι πολύ πιο ισορροπημένοι, παρά την κρίση η οποία, δυστυχώς, συνεχίζεται.

Σημαίνουν, όμως, ότι και η κυβέρνηση είναι εδώ και θα είναι εδώ για κάθε πολίτη που δοκιμάζεται.

Δεν μπορώ, ωστόσο, να αποφύγω ένα σχόλιο. Θυμάστε όλοι σας τα μεγάλα λόγια τα οποία ακούστηκαν για τα υπερέσοδα, τα υπερκέρδη των εταιρειών ρεύματος και την αμηχανία που προκαλέσαμε σε κάποιους όταν ανακοινώσαμε ότι αυτά θα φορολογηθούν με 90%. Στο Νταβός, λοιπόν, η Christine Lagarde πρότεινε τη συγκεκριμένη επιλογή να τη μιμηθούν και άλλα κράτη. Και χθες η Ελληνική Βουλή την ψήφισε, αλλά μόνο με τις ψήφους των βουλευτών μας. Γιατί; Γιατί όσοι φωνασκούσαν τότε κατά των συμφερόντων αποκάλυψαν τώρα τα δικά τους συμφέροντα και κρύφτηκαν, δυστυχώς, πίσω από το παρόν.

Η ίδια η ζωή, λοιπόν, αποκαλύπτει την υποκρισία του λαϊκισμού, όπως και χθες, που μερικοί νεαροί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς οι οποίοι προστάτευαν τα έργα κατασκευής της νέας βιβλιοθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Θα πω μόνο ότι αν κάποιοι θέλουν να ξαναμπούν με βαριοπούλες και να τα κάνουν γυαλιά καρφιά, η πολιτεία δεν θα το επιτρέψει. Και ότι αν αναζητούν αίμα και «ήρωες» επεισοδίων δεν θα τους βρουν σε συλλογικότητες με το αποκαλυπτικό όνομα «Ανομία». Και ότι, επιτέλους, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαλέξει: με τη γνώση και την ελευθερία ή με τις κουκούλες και τη βία; Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα;

Αυτά είναι τα απλά ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν. Δική μας απάντηση στο γκρέμισμα των βιβλιοθηκών είναι το χτίσιμο της νέας παιδείας, της τριτοβάθμιας παιδείας, όπως δηλώνει και το νέο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια το οποίο έχει εγκριθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και παρουσιάστηκε αναλυτικά χθες από την Υπουργό Παιδείας.

Είναι ένα πολύ τολμηρό και πολύ μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο, το οποίο σας ζητώ να το στηρίξουμε όλοι με πολύ μεγάλη ένταση. Αυτό θα είναι η μεγάλη ιδεολογική μάχη την οποία θα δώσουμε τους επόμενους μήνες.

Είναι ένα πανεπιστήμιο το οποίο ανοίγει νέους ορίζοντες για φοιτητές και καθηγητές. Καθιερώνει εσωτερικά προγράμματα Erasmus, παράλληλες σπουδές σε σχολές, διπλά πτυχία, startups φοιτητών, σύνδεση με την εργασία πριν ακόμα από την αποφοίτηση. Κι όλα αυτά συνδυασμένα με ένα νέο, σύγχρονο μοντέλο διοίκησης αλλά και ανάδειξης καθηγητών, το οποίο συνδυάζει τη διαφάνεια με την αξιοκρατία, στα πρότυπα που ισχύουν σε όλες τις προηγμένες χώρες.

Επιστρέφοντας τώρα στην ημερήσια διάταξη, επιτρέψτε μου να επισημάνω ιδιαίτερα τρεις πρωτοβουλίες. Η πρώτη αφορά τη σημαντική παρέμβαση του Ελληνικού Δημοσίου ως μεγαλύτερου πιστωτή προκειμένου τα Ναυπηγεία Ελευσίνας να αποφύγουν την πτώχευση, να εξυγιανθούν, να προσελκύσουν καινούρια κεφάλαια και να λειτουργήσουν ξανά. Είναι μία επιλογή που υπηρετεί την απασχόληση και την ανάπτυξη, ταυτόχρονα όμως καλύπτει και ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού μας.

Σίγουρα δίνει παραπάνω ζωή στο ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, ο οποίος ήδη έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες με την επαναλειτουργία των ναυπηγείων της Σύρου και την ιδιωτικοποίηση του Σκαραμαγκά, όπου αντιμετωπίστηκαν και κάποιες τελευταίες εκκρεμότητες στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Το δεύτερο νομοσχέδιο το οποίο θέλω να αναδείξω, σε αυτή τη σύντομη εισαγωγική μου παρέμβαση, έχει αμιγώς κοινωνικό περιεχόμενο. Ακολουθεί τη σημαντική τομή την οποία κάναμε στην Πρωτοβάθμια Υγεία με τον θεσμό πια του δωρεάν προσωπικού γιατρού και για όλους, μία τομή η οποία έγινε αποδεκτή πολύ θετικά από την κοινωνία, κ. Υπουργέ και κα. Αναπληρώτρια Υπουργέ, και είναι πολύ σημαντικό να την υλοποιήσουμε με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

Τώρα ερχόμαστε να κάνουμε παρεμβάσεις στη λειτουργία των νοσοκομείων, αφενός παρέχοντας κίνητρα ώστε να ενταχθούν περισσότεροι γιατροί στο ΕΣΥ, να επιστρέψουν από το εξωτερικό όσοι έφυγαν -και είναι, δυστυχώς, πολλοί αυτοί- και αφετέρου προσφέροντας πληρέστερη εκπαίδευση στους ειδικευόμενους γιατρούς μας, ώστε να είναι πιο ουσιαστικές και οι δικές τους υπηρεσίες κατά το αγροτικό τους στην περιφέρεια και στα νησιά μας.

Τέλος, μία σημαντική ακόμα τομή επιχειρείται με τις ρυθμίσεις μας για το πλαίσιο του αναδυόμενου τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά και της κυβερνοασφάλειας.

Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί σε κάποιους, αυτό το νομοσχέδιο να ακούγεται πολύ τεχνικό και πιθανώς όχι τόσο άμεσης προτεραιότητας. Πιστέψτε με, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Η τεχνολογία δεν αποτελεί απλά μοχλό της οικονομίας, αποτελεί και μέρος της άμυνάς μας.

Στο Νταβός, για παράδειγμα, συζητήσαμε με τον Πρόεδρο της Google Ευρώπης πώς η Ελλάδα θα καταστεί όχι απλά ενεργειακός αλλά και ψηφιακός κόμβος, αναπτύσσοντας δηλαδή μαζί με τα ενεργειακά και υποθαλάσσια δίκτυα οπτικών ινών, τα οποία θα συνδέουν την Ευρώπη με την Ασία και την Αφρική, μεταφέροντας όχι μόνο ενέργεια αλλά και δεδομένα. Άμα δείτε πού καταλήγουν όλα αυτά τα καλώδια στη Μεσόγειο, θα διαπιστώσετε ότι η μεγάλη τους πλειοψηφία καταλήγει στη Μασσαλία. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος γιατί να μην καταστεί και η Ελλάδα κόμβος υποδοχής δεδομένων, τα οποία θα έρχονται από την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Από την άλλη πλευρά, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επισημάνω ότι οι πόλεμοι πλέον δεν διεξάγονται μόνο με τα όπλα, αλλά και με τα πληκτρολόγια. Τα σαμποτάζ δε γίνονται μόνο με εκρήξεις αλλά και με ψηφιακά black-out. Και φυσικά η δημοκρατική ζωή δεν υπονομεύεται μόνο με αυταρχικές απαγορεύσεις, αλλά και με τον οργανωμένο «πληθωρισμό» ανυπόστατων ηλεκτρονικών φημών από ύποπτα κέντρα.

Είναι ζητήματα τα οποία πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Αφορούν την ίδια πια την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Έχουμε, λοιπόν, πολλά να κάνουμε, οπότε μπορούμε να ξεκινήσουμε τη συνεδρίασή μας.

newsit.gr





Ετικέτες: ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΕλληνοτουρκικάΕλληνοτουρκικά ΝΕΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
Share58Tweet36ΑποστολήΑποστολή
Προηγούμενο άρθρο

Προσευχή: Το μέσον της καθάρσεως της ψυχής μας

Επόμενο άρθρο

Βεροίας Παντελεήμων: «Ο αγώνας του Ποντιακού Ελληνισμού και η προσφυγομάνα Παναγιά» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχετικά Άρθρα

ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ :Εκρηκτικά αναδρομικά για 70.000 συντάξεις – Πότε θα πληρωθούν και τι λένε οι εργατολόγοι για ΕΑΣ και 13η σύνταξη

από Γιάννης Παπανικολάου
19/06/2025 | 14:02

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά 70.000 συνταξιούχων – Ποσά ως 8.500 ευρώ/Αποκαλύψεις για την προσωπική διαφορά, την ΕΑΣ και...

Προσκυνηματική επίσκεψη Ορθοδόξων από την Ακτή Ελεφαντοστού στην Ελλάδα

από Newsroom
19/06/2025 | 13:00

Η Γενική Διεύθυνση Λατρείας της Δημοκρατίας της Ακτής Ελεφαντοστού, υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Alassane Dramane...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ LIVE- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ:Αυξήσεις έως 94 ευρώ, μηδενισμός διαφοράς για 213.000 συντάξεις – 7 παραδείγμα και λίστα αποστράτων

από Γιάννης Παπανικολάου
19/06/2025 | 12:02

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Νέα δεδομένα για την προσωπική διαφορά από Ιούλιο 2025 Ρεπορτάζ: Γιάννης Παπανικολάου | vimaorthodoxias.gr ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Αυξήσεις έως 54...

 

Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

Επικαιρότητα ΕΔΩ

Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα – Όλες οι γιορτές

Όλες οι προσευχές : Προσευχή

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  στο Google News

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr

Γίνε Μέλος της Ομάδας μας

  • 149.6k Fans
  • 7.4k Followers
  • 136k Subscribers
  • 2k Subscribers

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Προσευχές

7 φορές την ημέρα επί 9 ημέρες – Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ: ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΔΑΣ ΘΑΔΔΑΙΟΣ

από Newsroom
21 Αυγούστου, 2024

ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΔΑΣ Ο ΘΑΔΔΑΙΟΣ-Ο Ιούδας ο Θαδδαίος δεν έχει καμία σχέση με τον Ιούδα τον Ισκαριώτη που πρόδωσε τον Θεάνθρωπο....

Περισσότερα

19 Ιουνίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ιούδας ο Απόστολος

19 Ιουνίου, 2025

7 Σημεία προειδοποίησης για τα Έσχατα – Πνευματικός «σεισμός» σε Εκκλησία και Κοινωνία, όπως αποκαλύπτουν σοφοί γέροντες στο vimaorthodoxias.gr

18 Ιουνίου, 2025

Νέος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: Συνεχιστής του Αναστασίου ή νέα σελίδα; – Τι είπαν με Βαρθολομαίο στο Φανάρι και τα ανοιχτά μέτωπα στα Βαλκάνια

18 Ιουνίου, 2025

Προσευχή στον Άγιο Ιούδα τον Θαδδαίο για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες!

26 Αυγούστου, 2021

Προσωπικός Αριθμός και Εκκλησία: 7 λόγοι για τους οποίους ο Μητροπολίτης Κερκύρας ζητά σύγκληση της Ιεραρχίας

18 Ιουνίου, 2025

Προσευχή στην Παναγία Γιάτρισσα εις πάσαν ασθένεια- ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ!

2 Ιουλίου, 2020

Προσευχή για Υγεία

14 Ιανουαρίου, 2021

Προσευχή για ύπνο (Αγίου Εφραίμ του Σύρου)

4 Ιανουαρίου, 2021

ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ

3 Μαΐου, 2010

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πρόσφατα άρθρα

  • Πολεμική Αεροπορία: Επιχείρηση διάσωσης στο Άγιον Όρος με Super Puma – Μεταφορά στο 424 ΓΣΝΕ
  • Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Σκοπός της ζωής του ανθρώπου είναι η απόκτηση του Αγίου Πνεύματος»
  • Φώτης Κόντογλου: Η ξενομανία μας
  • Εσθονία: Στο στόχαστρο η Ορθόδοξη Εκκλησία – Απομόνωση του Πατριαρχείου Μόσχας μέσω νόμου
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ :Εκρηκτικά αναδρομικά για 70.000 συντάξεις – Πότε θα πληρωθούν και τι λένε οι εργατολόγοι για ΕΑΣ και 13η σύνταξη
  • Επίσκεψη του Συλλόγου Αποφοίτων του Παπαφείου Ιδρύματος στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Translate »

Add New Playlist