ΣΥΡΙΑ: Οι Τούρκοι επιτίθενται στη συριακή εθνοφυλακή βόρεια του Χαλεπιού

ΣΥΡΙΑ-Οι μισθοφόροι ισλαμιστές των Τούρκων, που μαζί με τον τουρκικό στρατό κατέλαβαν την Κυριακή την κουρδική πόλη Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, έχουν εξαπολύσει από το πρωί της Τετάρτης ευρεία επίθεση σε μονάδες της συριακής εθνοφυλακής του συριακού στρατού στα βόρεια της πόλης του Χαλεπιού.

Οι τουρκόφιλοι, με την υποστήριξη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, επιτέθηκαν στις θέσεις της συριακής εθνοφυλακής στην υπό κυβερνητικό έλεγχο κωμόπολη Κιμάρ που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νότια της Εφρίν και 32 χιλιόμετρα βόρεια του Χαλεπιού.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα ξέσπασαν μάχες μέσα στην Κιμάρ, ενώ η τουρκική πολεμική αεροπορία βομβάρδιζε παράλληλα και την κωμόπολη Μπαράντ, που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα νότια της Κιμάρ.

Τελικά, σύμφωνα με το Al Masdar News, που επικαλείται συριακές στρατιωτικές πηγές, το απόγευμα της Τετάρτης οι τουρκόφιλοι μισθοφόροι ισλαμιστές και ο τουρκικός στρατός κατέλαβαν τις πόλεις Κιμάρ και Μπαράντ.

Σημειώνεται ότι οι δύο αυτές κωμοπόλεις δεν τελούσαν υπό κουρδικό έλεγχο αλλά υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Συρίας. Δηλαδή, οι Τούρκοι και οι σύμμαχοί τους επιτίθενται στον Άσαντ, με τη Ρωσία και το Ιράν να το επιτρέπουν. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι οι κάτοικοι και οι εθνοφύλακες αυτής της περιοχής είναι Άραβες σιίτες.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον οι τουρκικές δυνάμεις απέχουν μόλις λίγα χιλιόμετρα από τις συριακές κωμοπόλεις Αλ Ζαχρά και Νουμπλ, των οποίων οι εθνοφύλακες είχαν σπεύσει τις προηγούμενες εβδομάδες να υποστηρίξουν τους Κούρδους των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στην Εφρίν.

Είναι εντυπωσιακό που η κυβέρνηση της Δαμασκού παρακολουθεί «άλαλη» τους Τούρκους να καταλαμβάνουν περιοχές που είχε υπό τον έλεγχό της και να σκοτώνουν στρατιώτες της.

*Στην κεντρική φωτογραφία μισθοφόροι των Τούρκων πανηγυρίζουν την προέλασή τους στην Κιμάρ.

Πολεμικός χάρτης της περιοχής της Εφρίν. Με γαλάζιο χρώμα τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή. Με κόκκινο τα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο. Με κίτρινο οι Κούρδοι. Με σκούρο πράσινο η Αλ Κάιντα και με ανοιχτό πράσινο άλλοι φιλότουρκοι ισλαμιστές.