Συναγερμός στο Άγιον Όρος: Κρούσματα κορωνοϊού στην Μονή Αγ. Παύλου – Τι είπε στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο Κασμίρογλου

Επιμέλεια: Δημήτρης Βούκιας ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σε συναγερμό βρίσκεται το Άγιον Όρος, καθώς τουλάχιστον οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ώρες στη Μονή Αγίου Παύλου, η οποία ήδη έχει τεθεί υπό καραντίνα.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για το Άγιο Όρος στο vimaorthodoxias.gr

Ώρα 20:29 – Επίσημη ενημέρωση για τα κρούσματα κορωνοϊού στο Άγιο Όρος

Μέσα στην Μονή Αγίου Παύλου είναι 5 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. 2 είναι έξω σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. 8 είναι τα επιβεβαιωμένα σε όλο το Όρος μέχρι τώρα.

Ώρα 18:55 – 2 νέα κρούσματα στη Μονή Χιλανδαριου και στη Λακοσκήτη 

Διευκρινίζουμε ότι,  συνολικά δέκα κρούσματα εντοπίστηκαν σε μοναχούς του Αγίου Όρους. Τα οκτώ από αυτά μεταξύ μοναχών της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, ένα κρούσμα εντοπίστηκε στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου και ένα στη Λακοσκήτη.

Νεότερη ενημέρωση Ώρα 18:32

Διασωληνωμένος σε μονάδα για κορωνοϊό του νοσοκομείου Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται 85χρονος μοναχός του Αγίου Όρους. Ήδη ο Σωτήρης Τσιόδρας έχει επικοινωνήσει αρκετές φορές με το νοσοκομείο ζητώντας σχετική ενημέρωση για την πορεία της υγείας του καθώς είναι γνωστή η σχέση του με την Ορθοδοξία.

Σύμφωνα με το Voria.gr, ο μοναχός διεκομίσθη το περασμένο Σαββατοκύριακο εκτάκτως στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ για περιστατικά Covid-19. Σύμφωνα με πηγές, ο μοναχός έχει υποκείμενα νοσήματα και η κατάστασή του είναι μεν βελτιωμένη τις τελευταίες ώρες, αλλά παραμένει βαριά.

Νωρίτερα

Σε εγρήγορση είναι η πολιτική διοίκηση του Άθωνα. Ο αναπληρωτής πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ανέφερε πως: “Περιμένουμε αύριο να έρθει ο ΕΟΔΥ προκειμένου να κάνει περαιτέρω εξετάσεις όπου η Ιερά Επιστασία κρίνει. Αύριο το πρωί ή το αργότερο, μεθαύριο, θα γνωρίζουμε εάν υπάρχουν και αλλού κρούσματα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας μοναχός έχει μεταφερθεί για νοσηλεία έκτος Άθω καθώς η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή, ενώ ακόμη ένα κρούσμα έχει εντοπιστεί σε μια άλλη μονή (Χελανδαρίου), όπως και ένα σε σκήτη (Λακοσκήτη).

Εν αναμονή για έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας. Πάντως όσο αφορά την επισκεψιμότητα στον Άθωνα αυτές τις ημέρες είναι περιορισμένη λόγω της πανδημίας

2 ακόμα κρούσματα στο Άγιον Όρος: Στη Μονή Χιλανδαρίου και στη Λακοσκήτη

Έκτακτα μέτρα κατά του κορονοϊού στο Άγιον Όρος – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ