Πανελλαδικές 2016: Τα περίεργα των βάσεων…

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ

Υποψήφιος με 18.000 που δήλωσε μόνο Ιατρικές Σχολές δεν πέρασε σε καμία από αυτές, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός ΑΕΙ, σύμφωνα με στοιχεία από τη Διεύθυνση Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας.

Επίσης, υπάρχουν υποψήφιοι με πάνω από 17.000 μόρια που δεν συμπλήρωσαν μηχανογραφικό, καθώς προφανώς έχουν ήδη προγραμματίσει να φύγουν για σπουδές σε Πανεπιστήμιο του Εξωτερικού και πιθανότατα να απαιτείται να έχουν «περάσει» από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Όπως είπε η Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Παιδείας, Καλομοίρα Μαρούγκα, «λόγω του γεγονότος ότι έχουμε ξεχωριστό κλάδο με το Οικονομίας και Πληροφορικής, έχω υποψήφιους εδώ αντίστοιχους με τις θέσεις που δώσαμε».

«Άρα λοιπόν, ότι και να γράφανε κάποιοι υποψήφιοι και είχαν βάλει όλες τις επιλογές, κάποια θέση θα παίρνανε. Ενώ αντιθέτως στη θεωρητική έχω απ’ έξω από την τριτοβάθμια 10.000 ανθρώπους», πρόσθεσε.

Πάντως, όπως φαίνεται, γένους θηλυκού είναι οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις καθώς από τους επιτυχόντες 31.000 περίπου είναι κορίτσια και 27.500 αγόρια.