Όταν αδικήσαμε έναν ΄Αξιο Ιεράρχη

Θέλει δύναμη ψυχής ένας ανθρωπος να ζητάει συγγνώμη. Ποσο δε μάλλον όταν ξέρει ότι οι πράξεις του, ηθελημένα η άθελα του πλήγωσαν έναν άξιο άνθρωπο.
Η σημερινή μέρα είναι η στιγμή που η εφημερίδα βήμα ορθοδοξιας θα κάνει κάτι που λίγες εκκλησιαστικές εφημερίδες τολμούν.
Πριν μερικά χρονια , παρασυρμένοι από την ορμή του ρεπορτάζ και έχοντας ως μπούσουλα το κυνήγι της είδησης, είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο που αφορούσε ορισμένες καταγγελίες σε βάρος του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου Ναυπακτου ιεροθεου.

Πλανεμένοι από τις κακόβουλες “σειρήνες” που μας κορόιδεψαν εκθέσαμε έναν άνθρωπο έναν ποιμενάρχη που αποτελεί παράδειγμα πνευματικότητας, που επιτελεί σπουδαίο έργο στη μητροπολη Ναυπακτου ευρισκόμενους στο πλευρό του ποιμνίου και αφουγκραζόμενος τα προβλήματα τους, τον πόνο τους και τη χαρά τους.
Έναν άνθρωπο που έχει στο ενεργητικό του πάνω από 100 συγγράματα εκ των οποίων τα 25 έχουν δημοσιευθεί σε δεκάδες διεθνείς γλώσσες.
Γνωρίζουμε ότι οι δημοσιογράφοι συνηθίζουν να μην απολογούνται διότι έτσι νιώθουν πως χάνουν το κύρος τους. Εμείς όμως είμαστε πάνω από όλα δαυλοι αναμμένοι στο βωμό της Ορθοδοξιας και της πατρίδος και η αδικία και η αγωγή μας δεν μας επιτρέπει να σωπάσουμε και να σφυρίζουμε αδιάφορα.
Συγγνώμη Σεβασμιώτατε Άγιε ναυπακτου. Η επίθεση στο πρόσωπο σου ήταν άδικη και εσυ με ψυχραιμία και ως συγχωρητικος πατερας την προσπερασες.
Όπως ακριβώς φέρεται ο άξιος ποιμένας στα παιδιά του που πρόσκαιρα έχασαν το δρόμο .

Σευχαριστούμε για όλα .

Βήμα ορθοδοξιας