Οινούσσες: ΄΄Παιδιά΄΄ του Γκιουλέν οι 17 Τούρκοι στην Πούντα Οινουσσών

Loading...


: ζητούν 17 τούρκοι πολίτες που αποβιβάστηκαν το πρωί της Δευτέρας σε παραλία της περιοχής και μεταφέρθηκαν προσωρινά, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο.

-Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα politischios.gr, μεταξύ των 17 είναι δημόσιοι υπάλληλοι και δικαστικοί, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι διώκονται και κινδυνεύουν με φυλάκιση από το καθεστώς Ερντογάν. Πρόκειται για το πέμπτο κατά σειρά περιστατικό παράνομης εισόδου Τούρκων πολιτών στη Χίο και όπως αναφέρει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα πρόκειται για 4 γυναίκες, 7 άνδρες και 6 παιδιά από διάφορες περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης τους, θα αναλάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου που θα τους μεταφέρει ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά ώστε να ακολουθηθεί η συνηθισμένη διαδικασία στην Αθήνα.

Οι αρχές της Χίου για λόγους ασφάλειας των Τούρκων πολιτών δεν δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητά τους καθώς και τις ακριβείς περιοχές προσέλευσής τους.

Από το υπουργείο Ναυτιλίας επιβεβαιώνεται η άφιξη των 17, αλλά δεν αναφέρεται η εθνικότητά τους και η υποβολή αιτήματος για χορήγηση πολιτικού ασύλου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου: «Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά (17) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή “

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Χίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου».


Με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν συνδέει δημοσίευμα της τους 17 τούρκους πολίτες οι οποίοι πέρασαν από τα τουρκικά παράλια στις Οινούσσες την Καθαρά Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet τα άτομα που συνδέονται με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν και έχουν διαφύγει στην Ελλάδα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία ζητώντας άσυλο από τις ελληνικές αρχές, φτάνουν πλέον σχεδόν τα 2.000.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα στην Αθήνα ζει σημαντικό τμήμα οπαδών του Γκιουλέν που έχει καταφύγει στην , προσθέτοντας ότι εντοπίζονται σε σπίτια περιοχών που ζει η μεσαία τάξη, όπως η Καλιθέα, το Παγκράτι και η Κυψέλη.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει οπαδούς του Γκιουλέν και τους υπηκόους που πέρασαν στις Οινούσσες στις 15 Δεκεμβρίου.tilegrafima.gr