Ο Ολυμπιακός στηρίζει τις Μητροπόλεις Πειραιώς και Νικαίας (ΦΩΤΟ)

Προσφορά με ουσία δεν είναι να δώσεις μία φορά και μετά να σταματήσεις. Είναι να είσαι πάντοτε παρών. Να φωνάζεις σε εκείνους που έχουν ανάγκη «είμαι εδώ!» και «δεν θα σταματήσω να σε στηρίζω!». Αυτό κάνει και ο Ολυμπιακός! Με εντολή του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, του ανθρώπου, ο οποίος χάραξε, από την πρώτη ημέρα του στο τιμόνι του Θρύλου, μία κατεύθυνση αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπο, ο Ολυμπιακός είναι πάντοτε εκεί!

Στηρίζει, μεταξύ άλλων, τη Μητρόπολη Πειραιώς και το έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς, κ.κ. Σεραφείμ, προσφέροντας χρήματα (και όχι μόνο) για τα συσσίτια, τα οποία δίδονται στους απόρους της πόλης! Όχι μία φορά. Κάθε φορά! Όλο τον χρόνο, αδιάκοπα.

Με τη Μεγάλη Εβδομάδα να αρχίζει και τους ανθρώπους να ετοιμάζονται να γίνουν ξανά μάρτυρες του θαύματος της Ανάστασης, ο Μητροπολίτης Πειραιώς έστειλε το μήνυμα της αγάπης και της πίστης προς τον Θεό. Στο πλευρό του ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ολυμπιακού, κ. Γιώργος Παύλου, αλλά και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Καραϊσκάκης ΑΕ» κ. Βασίλης Βασιλειάδης. Μαζί τους και ο Ταξίαρχος Πειραιά, κ. Παππάς. Ο κ. Παύλου παρέδωσε στον Μητροπολίτη μία επιταγή, για την ενίσχυση του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο έχει ως αποδέκτες τους συμπολίτες μας στον Πειραιά!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ πήρε πρώτος τον λόγο και τόνισε: «Θέλω να εκφράσω την μεγάλη μου χαρά και ευγνωμοσύνη προς του παρισταμένους φίλους και αδελφούς, οι οποίοι συμπράττουν και συνεργούν σε αυτό το έργο της αγάπης, που δεν γίνεται σήμερα, ή μια φορά το χρόνο, ή δυο φορές, αλλά κάθε μέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Αδιάκοπα και αδιάλειπτα. Αναφέρομαι στους δύο εκλεκτούς εκπροσώπους του ταυτισμένου με την πόλη μας, Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς. Τον κύριο Παύλου, και τον κύριο Βασίλη Βασιλειάδη, οι οποίοι μεταφέρουν και τις ευχές του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κυρίου Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος συνεχώς προσφέρει, για την ανακούφιση των αδελφών μας, μέσα από πολλές δράσεις και διακονίες.

Θέλω να ευχαριστήσω και τον Ταξίαρχο της πόλης μας, κύριο Παππά. Απευθύνουμε εκ μέρους της Εκκλησίας τον αδερφικό χαιρετισμό αγάπης και συναντίληψης. Θέλω να σας πω ότι εσείς είστε το πιο πολύτιμο κομμάτι της ζωής μας. Οι άνθρωποι για τους οποίους ο Χριστός σταυρώθηκε, κατέβηκε μέχρι το τελευταίο σημείο του Άδου και αναστήθηκε από τους νεκρούς, για να μας χαρίσει την αιώνια ζωή, να μας χαρίσει την υπέρβαση του θανάτου, να διακηρύξει ότι τελικά το κακό θα νικηθεί. Όπως επίσης και το ότι ο πνευματικός λόγος θα υπερνικά το ψεύδος και την αναλήθεια. Μέσα από την Ανάσταση θα βιώνουμε πάντα την λύτρωση και την υπέρβαση κάθε φθοράς και κάθε θανάτου. Καλή δύναμη λοιπόν στον προσωπικό σας αγώνα. Πάντα με το φως της Αναστάσεως να πορεύεστε, με τη δύναμη του Χριστού που αγαπά τον άνθρωπο χωρίς όρια. Χρόνια πολλά σε όλους. Εύχομαι να βιώσετε αυτήν την περίοδο με τη δύναμη του Κυρίου».

Συνέχισε, δε, με την τοποθέτησή του στις κάμερες, οι οποίες κατέγραφαν τη διανομή των συσσιτίων: «Σε αυτό το κοινωνικό, πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως, έχουμε ως βασικό συμπαραστάτη την ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία είναι μια έννοια σύνθετη με την πόλη του Πειραιά, με το ευ αγωνίζεσθαι, με όλα όσα συγκροτούν τον πολιτισμό μας και την αλήθεια του γένους μας. Καθημερινά μοιράζουμε 7.000 μερίδες φαγητό, χωρίς αυτήν τη βοήθεια θα ήταν εντελώς αδύνατο. Γι’ αυτό δημόσια ευχαριστούμε την ΠΑΕ Ολυμπιακός και ευχόμαστε ο Θεός να σκεπάζει το έργο της και τα πρόσωπα που τη διακονούν, αλλά και όλους αυτούς που αγαπούν τη ιδέα του Ολυμπιακού και μέσα από την ιδέα αυτή, την ιδέα της Ελλάδος. Γιατί ο Ολυμπιακός και η Ελλάδα είναι ενωμένες ιδέες κι αδιάσπαστες».

Ο κ. Παύλου, από την πλευρά του, σημείωσε: «Σεβασμιότατε, θα σας παραδώσω αυτήν εδώ την επιταγή, εκ μέρους του Ολυμπιακού και του κυρίου Μαρινάκη. Ο κύριος Μαρινάκης είναι εδώ για να συνδράμει και να βοηθήσει, όπως κάθε φορά, στο μεγάλο έργο που κάνετε. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους σας, τη Μητρόπολη Πειραιώς, για όλα όσα κάνετε για το ποίμνιό σας. Θέλουμε να ευχηθούμε χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση».

Στη Μητρόπολη Νικαίας

Όλο τον χρόνο και όχι μόνο τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα (ή των Χριστουγέννων), ο Ολυμπιακός προσφέρει αδιάκοπα, σε εκείνους που βρίσκονται σε ανάγκη. Το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας (2/4), ο Θρύλος ήταν ξανά παρών, στην Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας, για να συνεισφέρει στα συσσίτια, τα οποία απλόχερα προσφέρονται στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι καθημερινά δοκιμάζονται.

Ο Λεονάρντο Κούτρης, καθώς και ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Δομένικος Μασούλας, επισκέφθηκαν το Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, εκεί όπου τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Αλέξιος, που έδωσε την ευχή του στον κόσμο και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον ηγέτη του Θρύλου, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι ήταν σήμερα εκεί, προκειμένου να παραλάβουν αγαθά, τα οποία διανέμει η Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας, με την αρωγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία ενισχύει διαρκώς το φιλανθρωπικό έργο αγάπης, της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας.

Ο νεαρός άσος της ομάδας, ο κ. Μασούλας, αλλά και ο Σεβασμιώτατος, στάθηκαν στη σημασία που αποκτά το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος Σύλλογος της χώρας μας, είναι εκεί όλο τον χρόνο! Ότι η βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι περνούν δύσκολα, είναι συνεχής και αδιάκοπη, κατόπιν εντολής και καθοδήγησης του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη! Ότι η στήριξη προς την Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας είναι καθημερινή και πως το έργο αυτό μπορεί και φέρνει χαμόγελα, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, τους οποίους βιώνουν οι συνάνθρωποί μας.

Από πλευράς Ολυμπιακού, ο νεαρός αμυντικός της ομάδας, Λεονάρντο Κούτρης, ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι και εγώ εδώ σήμερα και μπορώ να προσφέρω και να βοηθήσω τους συνανθρώπους μας, ειδικά αυτές τις άγιες ημέρες. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός και ο κ. Μαρινάκης, όλο αυτό τον καιρό έχει βοηθήσει τα μέγιστα σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και του Πειραιά και θα συνεχίσει να το κάνει. Ο κ. Μαρινάκης έδειξε με αυτή την πράξη του, ειδικά αυτές τις Άγιες Ημέρες, ότι είναι πολύ σημαντικό στους συνάνθρωπούς μας που βρίσκονται σε ανάγκη, να τους παρέχονται οι πρώτες ύλες για να περάσουν ένα όμορφο Πάσχα».

Ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Δομένικος Μασούλας, τόνισε: «Θα ήθελα να μεταφέρω τις ευχές του ηγέτη του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, για καλή Ανάσταση και για να μπορέσουμε κάποια στιγμή όλοι μαζί να βγούμε απ’ αυτή την κρίση η οποία μας μαστίζει τα τελευταία χρόνια. Το έργο του Σεβασμιότατου κ. Αλέξιου και της Μητρόπολης Νίκαιας είναι αξιοθαύμαστο. Είναι τιμή για εμάς και λόγω της βούλησης του κ. Μαρινάκη, να συνδράμουμε σ’ αυτό το έργο όλο τον χρόνο, όπως βεβαίως και αυτές τις Άγιες Ημέρες. Να είστε καλά, καλή Ανάσταση και χρόνια πολλά σε όλους».