Ο Ιλίου Αθηναγόρας στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Ικάρων

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαου Χαρδαλιά, η ορκωμοσία των νέων Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Συνολικά ορκίστηκαν εκατόν τριάντα πέντε (135) Ίκαροι, από τους οποίους εκατόν είκοσι ένας (121) από την Ελλάδα, εννέα (9) από την Κύπρο, δύο (2) από το Μαυροβούνιο, δύο (2) από την Ιορδανία και ένας (1) από την Τυνησία.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ως Εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ Αθηναγόρας, η Πρέσβης του Μαυροβουνίου στην Ελλάδα, κα Ana Vukadinovic, οι Πρόξενοι των Πρεσβειών του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, κ. Ashraf Khasawneh και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Αδάμου.

Επίσης, ο Υποδιοικητής Γενικής Επιθεώρησης Στρατού – Διοίκησης Δόγματος Εκπαίδευσης, Υποστράτηγος Γεώργιος Μαυροειδής, ως Eκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Υποναύαρχος Ιωάννης Καλογερόπουλος ΠΝ, ως Eκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ.

Εν κατακλείδι, Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, Διοικητές των παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αεροπορίας καθώς και συγγενείς των νέων Ικάρων.