Μονή της Παναγίας Παραμυθίας ανεγείρεται στην Αφρική

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Belesi, τον μοναχόν Ιωάννη, φοιτητές και αποφοίτους της Θεολογικής Σχολής «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης»…

προσήλθαν στο οικόπεδο όπου γίνονται οι προετοιμασίες για την ανοικοδόμηση Ιεράς Μονής αφιερωμένης στην Παναγία Παραμυθία και έθεσε το θεμέλιον του Ι. Ναού του Μοναστηριού.

Μετά την ιερά τελετή της θεμελιώσεως Ναού ευλόγησε τον δόκιμο της Μονής Βασίλειον Mutondo, απόφοιτον της Σχολής.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για την αιώνιον αξίαν της Μοναχικής ζωής και αφιερώσεως εις τον Θεόν. Τόνισε ότι βασικόν και μοναδικόν καθήκον κάθε χριστιανού και ιδιαίτερα του μοναχού είναι καθημερινώς να αυξάνει την αγάπη του προς τον Θεόν διά λόγων και έργων εφαρμόζοντας την πρώτην εντολήν: «αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου……….». Αυτό θα τον βοηθήσει στον πνευματικόν του αγώνα και στην απόλυτη υπακοή στον Γέροντά του. Του έθεσε στην κεφαλή του τον σκούφο σύμβολον υπακοής και ταπεινώσεως. Τον εφόρεσε το κοντό σύμβολον αφοσιώσεως και περιφρουρήσεως και παραδίδοντας το κομποσχοίνι του τόνισε ότι αυτό είναι το όπλο του μοναχού, το πολυβόλο που διώκει τους δαίμονες και ανοίγει τον δρόμο διά την ένωσή μας με τον Θεό. Ο νούς του διά της αδειαλειπτου προσευχής θα γεμίζει μόνο με την αγάπη του Θεού, η οποία θα τον οδηγεί σε πνευματική ανωτέρα κατάσταση. Τέλος δίδοντας το κερί του ανέφερε ότι πρέπει να λιώνει από αγάπη στον Θεό όπως το κερί και να δαπανά κάθε στιγμή της ζωής του διά τον Θεό.

Τέλος του ευχήθηκε η Παναγία η Παραμυθία την οποίαν θα υπηρετήσει ως γνήσιο τέκνο της να είναι πάντα δίπλα του, να τον προστατεύει και να τον ευλογεί.

Ο Μητροπολίτης εν συνεχεία συνοδεύμενος από το Αρχιμ. π. Γεράσιμο ανεχώρησε για περιοδεία στις πόλεις Kikwit, Gungu και Indiofa.