Κώστας Γαβρόγλου: Τι αποκαλύπτει για τον φάκελο μαθητή για τα Θρησκευτικά

Ιδιαιτέρως αποκαλυπτικός παρουσιάστηκε ο Κώστας Γαβρόγλου σχετικά με τα σχέδια του ίδιου και της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών αλλά και το χρονικό διάστημα στο οποίο θα εφαρμοστεί ο φάκελος μαθητή για τα Θρησκευτικά.

Ο υπουργός Παιδείας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Αυγή και απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με το ποια μαθήματα ή βιβλία αλλάζουν από τον Σεπτέμβριο, αποκάλυψε:

“Δεν είναι ανάγκη να αλλάζουν τα βιβλία συνεχώς. Το θέμα είναι να παρέχουμε στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους. Και ως προς αυτό αυξάνουμε τις δυνατότητες με σειρά επιμορφώσεων αλλά και με νέο υποστηρικτικό υλικό που μπορούν να βρουν στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Το ίδιο θα ισχύει και για τους μαθητές, οι οποίοι θα μπορούν να αξιοποιήσουν το εξαιρετικό υλικό που ήδη υπάρχει στο ΙΕΠ και το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται. Από εκεί και πέρα, θα αποσύρουμε τα βιβλία των Μαθηματικών σε δύο τάξεις του Δημοτικού, θα παρέχουμε τον Φάκελο Μαθητή με όλο το υποστηρικτικό υλικό για τα Θρησκευτικά και πιλοτικά θα εφαρμόσουμε τις πρώτες αλλαγές στο μάθημα της Ιστορίας”.