Κορωνοϊός ΝΕΑ : Άλλοι 250 θάνατοι στην Ιταλία- Στους 1.266 οι νεκροί

-Τα ξεπερνούν τις 17.000 – Ο Ιταλός πρωθυπουργός προχώρησε στη λήψη ακόμη πιο αυστηρών μέτρων, μέσω διαγγέλματος, σύμφωνα με το οποίο κλείνουν όλα τα καταστήματα εκτός από τα φαρμακεία και από αυτά που πωλούν τρόφιμα – Κάτοικοι στη Νάπολι τραγουδούν τον εθνικό ύμνο από τα μπαλκόνια.

Νέα αύξηση του αριθμού των νεκρών εξαιτίας του κορωνοϊού γνωρίζει η Ιταλία. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους ανέρχεται πλέον σε 1.266, σε μια αύξηση 250 θανάτων από την προηγούμενη ημέρα.

Κορωνοϊός ΝΕΑ : Άλλοι 250 θάνατοι στην Ιταλία- Στους 1.266 οι νεκροί-Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα είναι συνολικά 17.660 από τα 15.113 την Πέμπτη

Παράλληλα 1. 439 ασθενείς ιάθηκαν, ενώ χθες ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 1.258.

Στη Λομβαρδία έχουν καταγραφεί συνολικά 9.820 κρούσματα και 890 νεκροί.

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι μολύνθηκαν 2.263 άνθρωποι και οι νεκροί, είναι 201.

Στο Βενέτο σημειώθηκαν 1595 μεταδόσεις και υπάρχουν 42 νεκροί.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουτζέπε Κόντε, προχώρησε στη λήψη ακόμη πιο αυστηρών μέτρων, μέσω διαγγέλματος, σύμφωνα με το οποίο κλείνουν όλα τα καταστήματα εκτός από τα φαρμακεία και από αυτά που πωλούν τρόφιμα.

Η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβάλει έως το φθινόπωρο τις περιφερειακές εκλογές σε έξι περιοχές, με πληθυσμό περίπου 20 εκατ., που θεωρητικά επρόκειτο να διεξαχθούν στα τέλη Μαΐου, λόγω του κορονοϊού.

Οι επικείμενες περιφερειακές εκλογές αφορούσαν την Τοσκάνη, τη Μάρκε, την Απουλήια, την Καμπανία, το Βένετο και τη Λιγουρία. Μέχρι στιγμής καμία ημερομηνία δεν έχει εξετασθεί για την προοπτική διεξαγωγής των εκλογών αυτών.

«Είναι δύσκολο να εγγυηθούμε την κανονική και ενιαία διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας στο σύνολο της εθνικής επικράτειας», εκτιμά η κυβέρνηση σύμφωνα με το προσχέδιο νομοθετικού διατάγματος, το οποίο ενδέχεται να κυρωθεί εντός του Σαββατοκύριακου, μεταδίδει το πρακτορείο AGI.

Tην ίδια πληροφορία αναπαράγει και η εφημερίδα La Repubblica, η οποία επιπλέον τονίζει πως το σχεδιαζόμενο για τις 29 Μαρτίου δημοψήφισμα για τη μείωση του αριθμού των κοινοβουλευτικών εδρών ήδη έχει αναβληθεί για μία ημερομηνία περί τα τέλη Μαΐου, η οποία επίσης μπορεί να επανεξεταστεί αναλόγως της κατάστασης. «Είναι πολύ πιθανόν με βάση το που βρισκόμαστε το δημοψήφισμα να διεξαχθεί το 2021», εκτιμά η εφημερίδα.

Η μικρή περιφέρεια της Βαλ ντ’ Αόστα, στη μεθόριο με τη Γαλλία, που επρόκειτο να διεξαγάγει τις εκλογές στις 19 Απριλίου, τις μετέθεσε για τις 10 Μαΐου, μία ημερομηνία που επίσης μπορεί να αλλάξει δεδομένης της έξαρσης της επιδημίας στη χώρα.

Οι δημοτικές εκλογές, που αφορούν περίπου τους 1.000 από τους 8.000 δήμους της χώρας, θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα την ίδια τύχη, εκτιμούν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Κορονοϊός: 190 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Πέντε ασθενείς διασωληνωμένοι, 11 “ορφανά” κρούσματα