Καλαβρύτων Ιερώνυμος: Η απόφαση της ΔΙΣ για την ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα ανήμερα των Φώτων

Επιμέλεια: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Επεισοδιακά ήταν τα φετινά Θεοφάνεια στο Αίγιο κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας  καθώς ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος αλλά και ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος προχώρησαν κανονικά στη ρίψη του Σταυρού στο παλιό λιμάνι της πόλης, παρά την απαγόρευση της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζουμε πως επειτα από εισαγγελική εντολή, επιβλήθηκε πρόστιμο στον Μητροπολίτη Ιερώνυμο για την τελετή ύψους 1.500 ευρώ και από 300 ευρώ στους δύο πιστούς που βούτηξαν για τον σταυρό.

Δεν προανήγγειλα την πράξη μου αυτή στο εκκλησίασμα. Δεν είπα στους πιστούς να έρθουν στο λιμάνι. Εκανα, με δύναμη ψυχής, την κατάδυση του σταυρού, όπως ήταν και η οδηγία της Ιεράς Συνόδου, που μας ζήτησε να γίνει η τελετή, χωρίς παρουσία πιστών. Ούτε επισημότητες είχα, ούτε και ήθελα ή γνώριζα ότι θα πέσουν κάποιοι να τον πιάσουν. Τους έδωσα, ως όφειλα την ευλογία μου. Εγώ δεν είχα δικαιοδοσία να εμποδίσω κολυμβητές ή και πιστούς να’ ναι εκεί» δήλωσε  στην «Πελοπόννησο» ο κ.κ. Ιερώνυμος.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ΕΔΩ

Τι αποφάσισε η ΔΙΣ

Αναφορικά με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων ο οποίος προχώρησε στη ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα παρά τις περί του αντιθέτου αρχικές αποφάσεις,  η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να του αποσταλεί επιστολή, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το περιεχόμενό της.