Καιρός: Ερχεται καυτό Σαββατοκύριακο

: Μετά τις βροχές, ο καιρός ετοιμάζεται να δείξει το αντίθετο πρόσωπό του, καθώς για τις επόμενες τέσσερις ημέρες αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες, φέρνοντας τον πρώτο επίσημο καύσωνα του καλοκαιριού.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου στην πρόβλεψή του, πολύ αισθητή θα είναι η ζέστη το Σαββατοκύριακο στη χώρα μας, καθώς οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Το θερμόμετρο αναμένεται, σύμφωνα με τον ίδιο, να δείξει κατά τόπους και 39 βαθμούς στις ευάλωτες στη ζέστη περιοχές. Ο καύσωνας θα είναι αισθητός και στα νησιά. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Δευτέρα, σταδιακά από τα βόρεια. Η πτώση αυτή ωστόσο δεν θα είναι ιδιαίτερα αισθητή αφού θα υπάρχει αυξημένη υγρασία, με τον δείκτη δυσφορίας να χτυπά κόκκινο. Περαιτέρω πτώση αναμένεται από την Τρίτη, η οποία σε πολλές περιοχές θα φτάσει και τους 7 βαθμούς.

Κύμα καύσωνα σε όλη την Ευρώπη

Το θερμόμετρο θα δείξει ιδιαίτερα αυξημένες θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ευρώπη τις προσεχείς ημέρες, φτάνοντας ακόμη και τους 40 βαθμούς σε ορισμένες χώρες. Θερμές αέριες μάζες από την Βόρεια Αφρική θα βάλουν στον κλίβανο την Μαδρίτη, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, την Φρανκφούρτη και το Βερολίνο. Το σκηνικό αυτό θα διατηρηθεί έως και την Παρασκευή, δημιουργώντας συνθήκες καύσωνα.