Ισπανία: Συνάντηση Χαρδαλιά με τον Μητροπολίτη Βησσαρίωνα

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ισπανία την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίωνα, στην έδρα της Μητρόπολης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Ανδρέα και Δημητρίου στη Μαδρίτη.

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε από τον Σεβασμιότατο για το έργο και τις δραστηριότητες της Ιεράς Μητρόπολης Ισπανίας και Πορτογαλίας και εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του συνόλου της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε διμερή προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας της Δημοκρατίας της Σερβίας Δρ. Νεμπόισα Στεφάνοβιτς (Dr. Nebojša Stefanović.)

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας “FEINDEF 2021”, συζητήθηκαν θέματα ενίσχυσης και εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε ζητήματα άμυνας και ασφάλειας, ενώ επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων που πηγάζει από τους διαχρονικά ισχυρούς ιστορικούς, θρησκευτικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς των λαών μας.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά την 3η ημέρα της Έκθεσης “FEINDEF 2021”, επισκέφθηκε το περίπτερο της Unidad Militar de Emergencias – UME (Μονάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών) των Ισπανικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπου ενημερώθηκε από στελέχη της UME για τη δομή και λειτουργία, τις δράσεις της, καθώς και το υλικό και τα μέσα της.