Η Εορτή του Αγίου Στεφάνου στα Περιβόλια Αυλωναρίου – Κύμης

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι ιερές λειτουργικές εκδηλώσεις για την ιδιαίτερη ημέρα της εορτής του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου όπου έλαβαν χώρα στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων επαρχίας Αυλωναρίου Κύμης.

Την παραμονή της εορτής προηγήθηκε η υποδοχή του ιερού λειψάνου και τεμάχιο λίθου απο τον τόπο του μαρτυρίου του Αγίου Στεφάνου εν συνεχεία τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα της εορτή η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Τσιμόγιαννης Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου με την συμμετοχή των Πρωτοπρ Παύλου Κουντούρη εφημέριο Παρθενίου Γεώργιο Γιαννούλη εφημέριο Αγίου Λουκά Αντώνιο Γκίκα εφημέριο Δύστου τον Οικονόμο Αριστείδη Ρούσσο εφημέριο Διρρευμάτων τον Πρεσβύτερο Ιωάννη εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδος τους Πρεσβυτέρους Σταμάτιο Νόνα εφημέριο Κοσκίνων Παναγιώτη Καρακίτσο εφημέριο του ιερού ναού και τον Διάκονο Απόστολο Μπάκουλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Τσιμόγιαννης και εν συνεχεία τελέσθηκε ως είθισται το κτητορικό υπέρ αναπαύσεως των επι σειρά διατελέσαντων ιερέων της ενορίας εξαιρέτως δε του εκ Περιβολίων καταγομένου πατρός Στεφάνου Κοκκίνη του διατελέσαντος εφημερίου της ενορίας.

Εκ του αναλογίου έψαλε ο κ. Χρήστος Ραμαντανάκης Πρωτοψάλτης του ιερού ναού Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος με την συμμετοχή άλλων ιεροψαλτών.

Την εορτή τίμησαν επίσης οι Αντιδημάρχοι κ. Νικόλαος Μαστροκώστας κ. Γεώργιος Κότσαρης και ο πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Αχλαδερής κ. Χαράλαμπος Χαρλαύτης και πολλοί φιλέορτοι πιστοί.

Επίσης την διοργάνωση της εορτής ανέλαβε ο Αναγνώστης – Ιεροψάλτης του ιερού ναού κ. Αναστάσιος Ρέτσας σε συνεργασία με τον εφημέριο και το εκκλησιαστικί συμβούλιο του ιερού ναού.

Φωτογραφία Σταματούλα Λεβέντη.